Citronpaj

97
38
Citronpaj

Citronpaj med maräng är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Citronpaj

Ingredienser

8 portioner
125 g
rumstempererat smör
1 dl
strösocker
1
ägg
4 dl
vetemjöl

Fyllning

rivet skal av 4
citroner (4 citroner motsvarar 8-10 msk)
juicen av 4
citroner (juicen av 4 st motsvarar knappt 2 dl)
6
äggulor
1 dl
strösocker
25 g
smör

Maräng

3
äggvitor
2 dl
strösocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjöllkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj mjölkfritt margarin istället för smör. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

97

Kommentarer

Julia

2021-04-08

Gör inte detta recept, hitta ett annat för gudsskull.. Har tagit mej 5h och är inte klar, är ingen novis på att baka heller..

Martin

2021-04-04

Alldeles för mycket citron - räcker med 1,5. Fick göra om citronkrämen.

Frida

2021-04-04

Fungerade inte alls att tillaga. Jag fick tillsätta rätt mycket majsstärkelse för att smeten skulle bli i närheten av krämig. Detta insåg jag efter att jag hällt den i pajformen... Dessutom skulle det räcka gott och väl med enbart 2 citroner.

Näringsvärde per portion

Energi 1969 KJ / 471 kCal
Fett 20 g
Salt 0.44 g
Kolhydrater 66 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept