Citronmarmelad

Betyg 4 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer
Citronmarmelad

Med detta recept tillagar du din egen goda marmelad av citroner. Citronmarmeladen har en perfekt balans av syran från citronerna och sötman från sockret.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Ett par burkar i olika storlek fyllda med citronmarmelad.

Ingredienser

1 liter
500 g citroner (500 g motsvarar ca 3 st)
4 dl vatten
6 dl strösocker

Gör så här

00:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

20 st
  • Inte gott, beskt

    Ingela

  • Antar att de som tyckte det var för beskt är supertasters, jag är undertaster o reagerade inte på beskan.

    Stellan sven

  • Så enkelt att göra och smaken blev god! Lade även till lite outspädd flädersaft och lite färsk ingefära som en extra touch.

    Solveig

  • Fyy så beskt!

    Patrik

  • Jag gjorde marmeladen på citroner från flädersaft. Jag bytte ut ca 1/2dl vatten mot koncentrerad flädersaft och minskade sockermängden ca 1dl. Några fläderblommor åkte också i i samband med sockret. Det blev riktigt bra.

    Anders

  • Blev jättebeskt. Antagligen pga att hela citronen var med.

    Linnéa

  • Behövs inte så mycket socker, jag tar bort 1/3 och kokar med ett par stjärnanis och en bit torkad ingefära för att det inte ska smaka för mycket rent godis. Receptet gör också VÄLDIGT mycket marmelad. Annars ett klockrent sätt att göra marmelad!

    Erik

  • Jag följde receptet men la till gelatinblad, då blev den perfekt

    Anna-karin

  • Jättegod marmelad! Jag gjorde exakt som i receptet, men bytte ut 1 dl socker mot syltsocker och pillade bort de få kärnorna på slutet. Perfekt balans mellan beska och sötma och jättebra konsistens.

    Monica

  • Bra grundrecept (minskade sockermängden till 5 dL dock, och tog syltsocker isf kärnor). Jag använde bara cesten från skalet, dvs rev den gula ytan. Skalade bort allt vitt från citronerna, inkl mittsträngen, skar alla citronbitar i mindre bitar och kokade enligt instruktioner. Kokade/sjöd också bara i 5 minuter efter att sockret löst sig och tillsatte lite extra citronsaft efter egen smak.

    Camilla

Näringsvärde per liter

Energi9684 KJ / 2316 kCal
Fett4 g
Salt0 g
Kolhydrater546 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Citron- och limemarmelad
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsincurd
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpamarmelad
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsmarmelad med citron och kanel
    Betyg 3.9 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Alunbrukets paprikamarmelad
    Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Syrlig morotsmarmelad
    Betyg 2.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad