Citronmarmelad

Med detta recept tillagar du din egen goda marmelad av citroner. Citronmarmeladen har en perfekt balans av syran från citronerna och sötman från sockret.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Energi9684 KJ / 2316 kCal
Fett4 g
Salt0 g
Kolhydrater546 g
Protein5 g
Kommentarer
20 stInte gott, beskt
Ingela
Antar att de som tyckte det var för beskt är supertasters, jag är undertaster o reagerade inte på beskan.
Stellan sven
Så enkelt att göra och smaken blev god! Lade även till lite outspädd flädersaft och lite färsk ingefära som en extra touch.
Solveig
Fyy så beskt!
Patrik
Jag gjorde marmeladen på citroner från flädersaft. Jag bytte ut ca 1/2dl vatten mot koncentrerad flädersaft och minskade sockermängden ca 1dl. Några fläderblommor åkte också i i samband med sockret. Det blev riktigt bra.
Anders
Blev jättebeskt. Antagligen pga att hela citronen var med.
Linnéa
Behövs inte så mycket socker, jag tar bort 1/3 och kokar med ett par stjärnanis och en bit torkad ingefära för att det inte ska smaka för mycket rent godis. Receptet gör också VÄLDIGT mycket marmelad. Annars ett klockrent sätt att göra marmelad!
Erik
Jag följde receptet men la till gelatinblad, då blev den perfekt
Anna-karin
Jättegod marmelad! Jag gjorde exakt som i receptet, men bytte ut 1 dl socker mot syltsocker och pillade bort de få kärnorna på slutet. Perfekt balans mellan beska och sötma och jättebra konsistens.
Monica
Bra grundrecept (minskade sockermängden till 5 dL dock, och tog syltsocker isf kärnor). Jag använde bara cesten från skalet, dvs rev den gula ytan. Skalade bort allt vitt från citronerna, inkl mittsträngen, skar alla citronbitar i mindre bitar och kokade enligt instruktioner. Kokade/sjöd också bara i 5 minuter efter att sockret löst sig och tillsatte lite extra citronsaft efter egen smak.
Camilla