Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbets- och äppelsallad med dill

Det här är en riktigt fräsch sallad på rödbetor och äpplen som får en härligt krämig konsistens av den yoghurtbaserade dressingen med senap och citron. Lägg upp rödbetssalladen, varva med dressingen och toppa med hackad dill, mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rödbetorna och hyvla dem tunt, antingen på mandolin, med potatisskalare eller i matberedare. Dela, kärna ur och hyvla även äpplena tunt.
  2. Rör ihop yoghurt, dijonsenap samt finrivet citronskal och juice. Krydda med salt och peppar. Låt gärna stå ca 20 minuter före servering.
  3. Varva rödbetor och äpple på ett fat. Ringla dressingen över salladen och toppa med hackad dill.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g färska rödbetor
  • 3 äpplen
  • 1 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 2 tsk dijonsenap
  • finrivet skal och juice av 1/2 citron
  • 1 dl finskuren dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?