Rödbets- och äppelsallad med dill

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Rödbets- och äppelsallad med dill

Det här är en riktigt fräsch sallad på rödbetor och äpplen som får en härligt krämig konsistens av den yoghurtbaserade dressingen med senap och citron. Lägg upp rödbetssalladen, varva med dressingen och toppa med hackad dill, mums!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Rödbets- och äppelsallad med dill

Ingredienser

8 portioner
600 g  färska rödbetor
3   äpplen
1 dl  naturell yoghurt (3 %)
2 tsk  dijonsenap
finrivet skal och juice av 1/2   citron
1 dl  finskuren dill
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsyoghurt med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbets- och pepparotssallad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetstzatziki
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetor med kaprisyoghurt och dill
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med ugnsrostade rödbetor, kyckling och fetaost
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga