Citronmarängtårta med passionsgrädde

Betyg 3.5 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Citronmarängtårta med passionsgrädde

Frasig maräng, syrlig citronkräm och söta jordgubbar blir här till en riktig drömtårta. Marängtårtan kan göras helt klar och stå över natten i kylskåp.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Citronmarängtårta med passionsgrädde

Ingredienser

20 bitar

Marängbotten

16 äggvitor
8 dl socker
6 msk mandelspån

Citronkräm

16 äggulor
3 dl socker
2 msk finrivet citronskal (2 msk motsvarar skalet från ca 4 citroner)
2 dl färskpressad citronjuice (2 dl motsvarar ca 4 citroner)

Fyllning

8 dl vispgrädde
4 passionsfrukter

Garnering

2 l jordgubbar
studentmössor eller flaggor på tandpetare

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Hur lång tid i förväg kan man göra marängbottnarna och hur länge står sig citronkrämen i kylskåp?

    Francesca

  • Tårtan på bilden ser väldigt god ut, men är det verkligen den tårtan som receptet avser? Kan inte se varken grädde, jordgubbar eller passionskärnor.... Nina

    Marina

    Hej Marina! Ja vi håller med om att bilden inte helt ser ut att stämma. Vi har för tillfället ingen ny bild, denna fotades för tidningen buffé för ett antal år sedan. Men den är säkert supergod. Hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Varför blir botten seg ? Svår att skära ???

    Gunnel

    Hej Gunnel! Det låter som att marängen har dragit åt sig fukt alternativt att den har inte blivit helt genomgräddad (dvs torr och krispig). Hoppas att tårtan smakade bra i alla fall! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Fråga till redaktionen: Om man gör denna tårtan en dag i förväg och har den i kylskåp, som man tydligen kan, hur blir konsistensen på tårtan då? Segare? Mjuk maräng?

    Yrja

    Hej Yrja! Som vi skriver så rekommenderar vi att marängbottnarna bör förvaras i rumstemperatur om de förbereds i förväg. Citronkrämen kan du också göra i förväg och förvara i kylen men vi skulle inte rekommendera att sätta ihop tårtan förrän samma dag som den är tänkt att servera. Passionsfrukten kan släppa vätska och jordgubbarna är finast serverade samma dag. Om det blir rester över så går det bra att förvara i kylen, marängen kan bli lite mjuk och seg och fruken och bären kan släppa vätska som jag skrev, men smaken blir det inget fel på. Lycka till med bakningen!

    ICA-köket

  • Kan man baka bottnarna förväg och frysa dem?

    Marita

    Hej Marita! Vi rekommenderar inte att frysa in marängbottnarna. Dock kan du baka bottnarna någon dag innan och förvara dom i rumstemperatur t ex på en långpanna med en plastpåse/plastfilm över. De kan bli lite mjuka men smaken blir det inget fel på och de blir inte dåliga av att stå i rumstemperatur. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Får man ett bättre resultat om man har ugnen på varmluft?

    Beatrice

    Hej Beatrice! Som sagt alla ugnar olika, men läs i din bruksanvisning vilken värme som motsvarar vad osv. Sen är det bara att testa sig fram. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Fantastiskt god och fin tårta. Kräver lite framförhållning men väl värd tiden. Om man vill kan man halvera receptet och göra en marängbotten som man delar med vass kniv.

    Andrea

  • Nu har Buffé bakat den här tårtan igen och det är inget fel i receptet. Däremot är det precis som några säger – att marängen först går upp och sedan sjunker ner och ut på plåten. Men det är helt i sin ordning, och det just därför man ska lämna några centimeter längs kanterna när man breder ut marängsmeten. Lycka till med denna läckra tårta!

    Ica-köket

  • Råkade ut för samma sak som Emma. Det är något som inte stämmer med receptet, men det måste väl redaktionen kunna korrigera?

    Karin

  • Har gräddat tårtan i 250 grader i 2 minuter enligt recept - marängen går upp, men sedan blir det platt fall och döbakat. Har nu testat 2 ggr och ger upp - det får bli en annan kana, får se vad jag kan hitta på med alla äggulor...

    Anna

Testa liknande recept

  • Mandelbakelse med passionsfruktscurd
    Betyg 2.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukt med mandelkross
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Passionsfruktstryffel
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Passionstiramisu
    Betyg 3.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbar i maränggrottor
    Betyg 4 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad