Rostad kokos med passionsfrukt och glass
Som fräsch och enkel efterrätt i glas: servera rostad kokos toppat med passionsfrukt och glass. En magisk trio av sött, nötigt och syrligt som får gästerna att storkna!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 dl riven kokos
3 msk smör
3 msk strösocker
2 passionsfrukter
1/2 l vaniljglass
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och glass mot mjölkproteinfria ersättnings produkter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott o enkelt! Jag använder fryst passionsfrukt. Blir lika gott, enklare o billigare.
Maria
2024-04-06Otroligt god för att vara så enkel! Den rostade kokosen är pricken över i. Har gjort denna många gånger och fler lär det bli. Jag brukar toppa den med en halv eller 1/4 passionsfrukt för lite extra ”lyx”, det blir himla fint!
Camilla
2024-01-06Absolut godaste desserten jag ätit!! Så smidigt och så gott
Linn
2024-01-05