Jappmousse - mousse med smält Japp

Jappmousse är helt enkelt en chokladig mousse du gör på smält Japp, mörk choklad, ägg, socker, salt och grädde. Funkar precis lika bra med Mars - då blir det Marsmousse! Servera den krämiga moussen i glas och garnera med hackad choklad. Perfekt efterrätt på tjejmiddagen!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
22 stBytte ut 1/3 av grädden till syrad grädde, halva mängden socker och strödde hockeypulver över! To die for! 😋
Karolin
Använde bara 200g mjölkchoklad och serverade med flingsalt lite olivolja och hallon
Görel
Fett gott ju
James
Bjöd på detta i tisdags på min tjejmiddag å det blev mycket uppskattat. Jag Delade en Japp på längden i tre delar och satte ner i den färdiga moussen ngr hallon å en liten klick grädde det blev både snyggt och mycket gott
Lena
Så Gott! Det här är nog den godaste chokladmousse jag ätit! (Än så länge.) Vi gjorde en sats enligt receptet som räckte till 6 vuxna och 4 barn mellan 1 och 3 år.
Camilla
Hade tjejmiddag igår då jag bjöd på denna himmelskt goda efterrätt!! Maffig var den men åååh så god kommer att göra den snart igen=)
Louise
Populär efterrätt på tjejmiddagen! Blev 8 portioner á 1 dl!
Nina
Jag misslyckades totalt med denna, men den blev supergod ändå. Skulle dubbla receptet men glömde dubbla grädden och sockret. Dessutom blev chokladen alldeles grynig när jag smälte den i vattenbad (fick nog ånga i den). Blev som en blandning av mousse och tryffel. Om jag ska göra den igen blir det nog med halva mängden grädde och socker igen. Serverade i mockakaffekoppar och typ sherryglas. Blev med mina mängder av ingredienserna 14 stycken.
Malin
Helt okej... Hade nog för höga förväntningar efter alla positiva kommentarer//Mia Engstrand
Hasse
Japp- där satt den!!
Kia