Jappmousse - mousse med smält Japp

Betyg 3.2 av 5.
163 personer har röstat
22
Jappmousse - mousse med smält Japp

Jappmousse är helt enkelt en chokladig mousse du gör på smält Japp, mörk choklad, ägg, socker, salt och grädde. Funkar precis lika bra med Mars - då blir det Marsmousse! Servera den krämiga moussen i glas och garnera med hackad choklad. Perfekt efterrätt på tjejmiddagen!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Jappmousse - mousse med smält Japp

Ingredienser

6 portioner
175 g  mörk blockchoklad
2 st  chokladbitar Japp eller Mars (à 55 g)
4   äggulor
3 msk  socker
1 krm  salt
4 dl  grädde
hackad choklad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
163 personer har röstat

Kommentarer

Bytte ut 1/3 av grädden till syrad grädde, halva mängden socker och strödde hockeypulver över! To die for! 😋

Karolin

2022-02-19

Använde bara 200g mjölkchoklad och serverade med flingsalt lite olivolja och hallon

Görel

2021-12-07

Fett gott ju

James

2020-10-28

Testa liknande recept

Dubbel chokladcrème med jordnötskrokant och bär
Betyg 3.5 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Espressomousse
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörk chokladmousse med chili och hallon
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörk chokladmousse
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
Betyg 3.4 av 5.
110 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkräm av mörk choklad
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga