Jappmousse - mousse med smält Japp
Jappmousse är helt enkelt en chokladig mousse du gör på smält Japp, mörk choklad, ägg, socker, salt och grädde. Funkar precis lika bra med Mars - då blir det Marsmousse! Servera den krämiga moussen i glas och garnera med hackad choklad. Perfekt efterrätt på tjejmiddagen!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
6 portioner
175 g mörk blockchoklad
2 st chokladbitar Japp eller Mars (à 55 g)
4 äggulor
3 msk socker
1 krm salt
4 dl grädde
hackad choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut 1/3 av grädden till syrad grädde, halva mängden socker och strödde hockeypulver över! To die for! 😋
Karolin
2022-02-19Använde bara 200g mjölkchoklad och serverade med flingsalt lite olivolja och hallon
Görel
2021-12-07Fett gott ju
James
2020-10-28