Chocolate brownies | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chocolate brownies

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret och chokladen i en tjockbottnad kastrull (ca 2 liters), över låg värme. Rör hela tiden. När allt har smält tas kastrullen bort från värmen. Vispa ner socker, ägg och apelsinskal. Tillsätt mjöl och salt.
  2. Häll smeten i en välsmord och mjölad plåt. Grädda i ugn 150° C ca 30-35 minuter.
  3. Låt kakan svalna. Skär upp i små fyrkanter och pudra med florsocker eller kakao. Servera Blossa Trestjärnig Glögg spetsad med rom.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 8 msk mjukt smör
  • 65 g mörk blockchoklad
  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan