Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Citronkyckling med tomat och oregano

Denna citronkyckling, som du tillagar i ugnen, är en trevlig kycklingrätt som ger mycket smak. Kycklingen får sällskap av potatis och tomater med härlig vitlökssmak innan du serverar ugnskycklingen med färsk oregano.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stycka kycklingen i 8 bitar. Krydda dem runt om med peppar och hälften av saltet. Lägg kycklingbitarna i en liten långpanna.
  3. Skala och skär potatisen i grova klyftor. Skala och skär lök och vitlök i skivor. Lägg potatis och de båda löksorterna runt om kycklingbitarna. Häll över de hela tomaterna med spad.
  4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften. Blanda citornsaften med -skal och olivolja. Häll blandningen över kyckling, potatis och lök.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  6. Strö rikligt med oregano över kyckling och potatis och servera med en skål svarta oliver och strimlad sallat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling (à ca 1,3 kg)
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk salt
  • 10 stora potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 2 gula lökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?