Citronkyckling med dill
En god och mättande kycklingrätt för stora och små, till lunch eller middag. Koka kycklingen i en krämig gräddsås med smak av frisk citron och hönsbuljong. Servera citronkycklingen med färsk finhackad dill och ris eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé
2 msk smör
1/2 dl vetemjöl
3 dl hönsbuljong (av tärning)
2 dl vispgrädde
1 dl finhackad dill
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott, och enkelt att laga. Vi hade hälften grädde hälften CF. Fräsch mat året om. Vi hade pasta till och kokta morötter.
Bibbi
2023-06-11Jag har gjort den flera gånger så god och enkel att göra
Susanne
2018-08-16Mycket god och lätt att göra! Tog persilja istället för dill och det räckte med 1 msk citronsaft.
Nanny
2009-01-17