Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronkyckling med dill

En god och mättande kycklingrätt för stora och små, till lunch eller middag. Koka kycklingen i en krämig gräddsås med smak av frisk citron och hönsbuljong. Servera citronkycklingen med färsk finhackad dill och ris eller potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ner mjölet. Späd med buljong och grädde. Låt koka upp.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Lägg dem i såsen. Låt puttra i ca 15 minuter på svag värme. Rör om då och då.
  3. Späd ev med lite mer hönsbuljong. Tillsätt dillen. Smaka av med citronsaft och kryddor.
  4. Servera med kokt potatis eller ris och en råkostsallad i sprakande färger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong (av tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan