Citronkyckling med dill

En god och mättande kycklingrätt för stora och små, till lunch eller middag. Koka kycklingen i en krämig gräddsås med smak av frisk citron och hönsbuljong. Servera citronkycklingen med färsk finhackad dill och ris eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé
2 msk smör
1/2 dl vetemjöl
3 dl hönsbuljong (av tärning)
2 dl vispgrädde
1 dl finhackad dill
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott, och enkelt att laga. Vi hade hälften grädde hälften CF. Fräsch mat året om. Vi hade pasta till och kokta morötter.
Bibbi
2023-06-11Jag har gjort den flera gånger så god och enkel att göra
Susanne
2018-08-16Mycket god och lätt att göra! Tog persilja istället för dill och det räckte med 1 msk citronsaft.
Nanny
2009-01-17