Citronkyckling med dill

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
6
Citronkyckling med dill

En god och mättande kycklingrätt för stora och små, till lunch eller middag. Koka kycklingen i en krämig gräddsås med smak av frisk citron och hönsbuljong. Servera citronkycklingen med färsk finhackad dill och ris eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Citronkyckling med dill

Ingredienser

4 portioner
400 g  kycklingfilé
2 msk  smör
1/2 dl  vetemjöl
3 dl  hönsbuljong (av tärning)
2 dl  vispgrädde
1 dl  finhackad dill
2 msk  citronsaft
1 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott, och enkelt att laga. Vi hade hälften grädde hälften CF. Fräsch mat året om. Vi hade pasta till och kokta morötter.

Bibbi

2023-06-11

Jag har gjort den flera gånger så god och enkel att göra

Susanne

2018-08-16

Mycket god och lätt att göra! Tog persilja istället för dill och det räckte med 1 msk citronsaft.

Nanny

2009-01-17

Testa liknande recept

Focaccia med kyckling och citronmarinerade grönsaker
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax- och koljapastej
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötsur dillkyckling med rostade rotfruktsstavar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kräft- och sparrissoppa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med het dillsås
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga