Citronkyckling med dill

Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Citronkyckling med dill

En god och mättande kycklingrätt för stora och små, till lunch eller middag. Koka kycklingen i en krämig gräddsås med smak av frisk citron och hönsbuljong. Servera citronkycklingen med färsk finhackad dill och ris eller potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
400 g kycklingfilé
2 msk smör
1/2 dl vetemjöl
3 dl hönsbuljong (av tärning)
2 dl vispgrädde
1 dl finhackad dill
2 msk citronsaft
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Mycket gott, och enkelt att laga. Vi hade hälften grädde hälften CF. Fräsch mat året om. Vi hade pasta till och kokta morötter.

    Bibbi

  • Jag har gjort den flera gånger så god och enkel att göra

    Susanne

  • Mycket god och lätt att göra! Tog persilja istället för dill och det räckte med 1 msk citronsaft.

    Nanny

Testa liknande recept

  • Lax- och koljapastej
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kyckling med het dillsås
    Betyg 2.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling med dijonsenap och basilika
    Betyg 4 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad