Citronkräm

60
7
Citronkräm

En krämig och god citronkräm som är kanonbra att lägga emellan dina tårtbottnar. Juicen från citronerna ger en syrlig smak som passar bra till många tårtor. En välsmakande kräm som går enkelt och snabbt att vispa ihop.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Citronkräm

Ingredienser

3 dl
2 dl strösocker
3 ägg
juicen av 2 citroner (juicen av 2 citroner motsvarar ca 1½ dl)
50 g smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.Receptet är uppdaterat aug 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Ann-marie

2021-06-24

Vad göra om krämen blir för lös? Ami

Eva

2020-12-23

Jättebra.

Bjarne

2020-01-26

citronkrämen var god men jag tyckte det var för mycke socker. Den blev tjock efter 15 - 17 minuter . Kanske byta ut citronsaften mot lime. Bjarne