Citronkräm

Betyg 3.7 av 5.66 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Citronkräm

En krämig och god citronkräm som är kanonbra att lägga emellan dina tårtbottnar. Juicen från citronerna ger en syrlig smak som passar bra till många tårtor. En välsmakande kräm som går enkelt och snabbt att vispa ihop.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Citronkräm

Ingredienser

3 dl
2 dl strösocker
3 ägg
juicen av 2 citroner (juicen av 2 citroner motsvarar ca 1½ dl)
50 g smör

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.66 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, jag tog med zesten från citronerna och den blev lagom syrlig🙂

Eva

2024-02-09

Supergod! Blev en riktig hit i tårtan :)

Jennifer

2023-07-21

Vad göra om krämen blir för lös? Ami

Ann-marie

2021-06-24

Testa liknande recept

Lemoncurd
Betyg 3.9 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Blodapelsin- och marängpaj
Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Marängpaj med citron
Betyg 3.4 av 5.131 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Klenäter
Betyg 3.2 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Godaste rabarberkakan
Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Lemon meringue-pie (Amerikansk citronpaj)
Betyg 3.7 av 5.58 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad