Citronkräm

Betyg 3.8 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Citronkräm

En krämig och god citronkräm som är kanonbra att lägga emellan dina tårtbottnar. Juicen från citronerna ger en syrlig smak som passar bra till många tårtor. En välsmakande kräm som går enkelt och snabbt att vispa ihop.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Citronkräm

Ingredienser

3 dl
2 dl strösocker
3 ägg
juicen av 2 citroner (juicen av 2 citroner motsvarar ca 1½ dl)
50 g smör

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Jättegott, jag tog med zesten från citronerna och den blev lagom syrlig🙂

    Eva

  • Supergod! Blev en riktig hit i tårtan :)

    Jennifer

  • Vad göra om krämen blir för lös? Ami

    Ann-marie

Testa liknande recept

  • Lemon meringue-pie (Amerikansk citronpaj)
    Betyg 3.7 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Blodapelsin- och marängpaj
    Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Godaste rabarberkakan
    Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Smörfrallor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Äppelmunkar
    Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Clementincurd
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad