Citronkladdkaka

Kladdkaka är en klassisk favorit som aldrig slår fel. Denna saftiga och krämiga citronkladdkaka med frisk och syrlig smak är det perfekta fikat eller avslutning på middagen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
10 bitar
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
3 dl vetemjöl
Serveringsförslag
florsocker
Oatly iMat visp eller vispgrädde
Gör så här
00:15:00
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag och per bit på 10 bitar.
Energi1430 KJ / 342 kCal
Fett18 g
Salt0.6 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegod! Fräsch smak av citron. Perfekt kladdig efter 15 min. Nästa gång kanske det blir med vit choklad och hallon till grädden.
Angelica
2025-04-22Så god och perfekt i konsistens! Inte rinnande utan kladdigt som kakdeg. Perfekt i min smak!
Jessica
2025-04-11Mycket god men den blev inte alls kladdig! Hade den inne i 20 minuter
Lina
2025-04-10