Citronkladdkaka

Kladdkaka är en klassisk favorit som aldrig slår fel. Denna saftiga och krämiga citronkladdkaka med frisk och syrlig smak är det perfekta fikat eller avslutning på middagen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Gör så här
00:15:00
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag och per bit på 10 bitar.
Energi1430 KJ / 342 kCal
Fett18 g
Salt0.6 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
31 stFungerar det att ta mandelmjöl istället för vetemjöl pga glutenpriblem?
Lena
Hej Lena! Det skulle jag säga att det gör. Finns också detta receptet som är glutenfritt: https://www.ica.se/recept/glutenfri-citronkladdkaka-719575/ Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jättegod! Fräsch smak av citron. Perfekt kladdig efter 15 min. Nästa gång kanske det blir med vit choklad och hallon till grädden.
Angelica
Så god och perfekt i konsistens! Inte rinnande utan kladdigt som kakdeg. Perfekt i min smak!
Jessica
Mycket god men den blev inte alls kladdig! Hade den inne i 20 minuter
Lina
Så galet god, så fräsch i smaken. Ett högt efterfrågat bakverk hemma hos oss.
Pernilla
Lite mindre socker hade också blivit bra men annars riktigt god
Sofia
Lätt att göra, fräsch och god. Går utmärkt att göra dagen innan, blir då härligt krämig.
Susanne
Håller med tidigare kommentarer, skulle plocka ut den efter 15 minuter för att få den kladdig.
Mikael
Ganska lätt att tillaga och super gott!
Zena
Ganska lätt att tillaga. Blir inte som kladdkakan med choklad, utan är ändå lite mer fast. Man kan även byta ut lime mot citron.
Petra