Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Soja och citron lyfter köttsmaken på fläskkarrén och ger även en ruggigt god skysås ihop med rosmarin. Servera gärna med ångkokta grönsaker, t ex morot, broccoli och sugar snaps – skonsamt och nyttigt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Citronkarré med gräddig rosmarinsky

Ingredienser

4 portioner
4 skivor fläskkarré (à ca 150 g)
1 tsk torkad rosmarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk japansk soja
1 dl vatten
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör

Ångade grönsaker

1 broccoli (à 250 g)
2 morötter
1 ask sugarsnaps (à 150 g)
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

00:15:00
00:02:00
00:10:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Ångad broccoli med sardellvinägrett
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vårprimörer med senapsdressing
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dumplings (deg)
    Betyg 3.7 av 5.85 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad