Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronkaka med bär

Underbar kaka till kaffet. Citronkaka med bär är en lättbakad kaka med en frisk smak av citron både i och på kakan. Servera med färska bär och en gräddklick.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Smörj och bröa en rund form med hål ca 1 1/2 l (för 12 bitar).
  3. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och salt poröst. Rör ner citronskal, matfett och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  5. Låt kakan svalna en stund. Stjälp upp en på ett bakplåtspapper på galler.
  6. Rör ihop florsocker och citronsaft. Gör några hål i kakan med t.ex. en provsticka. Skeda över citronblandningen så att den sugs upp i kakan.
  7. Servera kakan med bär.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • smör och ströbröd till formen
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • skal av 1 citron
  • 150 g smält smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Citronblandning
  • 1 dl florsocker
  • saft av 1 citron
Till servering
  • färska bär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB