Sockerkaka med citron
Baka en underbar sockerkaka med citron till kaffet. Sockerkakan smaksätter du enkelt med lite citronskal i smeten och en blandning av citronsaft och florsocker som du häller över kakan efter att den gräddats. Servera gärna med färska bär och en gräddklick.
Ingredienser
12 bitar
smör och ströbröd till formen
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
finrivet skal av 1 citron
150 g smält smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Citronblandning
1 dl florsocker
saft av 1 citron (1 citron motsvarar ca 3/4 dl saft)
Till servering
färska bär
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätte mumsig lagad av mig, helt otroligt jag grejade det.
Christer
2024-02-13lägg till om hur mycket citron saft behövs.
Gina
2023-09-27Hej Gina! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet. 1 normalstor citron ger ca 3/4 dl saft. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-27Lägg till att man kanske borde riva citronskalet. Min kompis hade det som potatisskalare. Funkar inte lika bra
Marianne
2022-02-09