Citrondoftande älggryta i tomatsås

Att tillaga älgkött i lergryta gör det både saftigt och smakrikt. I denna älggryta samsas köttet med smaker av tomater, chilisås och citron samt matiga ingredienser som potatis, morötter och bönor. En mättande gryta med höstliga toner.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Ingredienser
4 portioner
600 g stek, högrev eller grytbitar av älg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1/2 dl chilisås
1 tsk franska örter
1 dl oliver (gärna olika färger)
2 dl torrt vitt vin eller vatten
4 potatisar
2 morötter
1 burk stora vita bönor (à 400 g)
1 dl grovhackad persilja
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Gör så här
00:15:00
01:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stKöttet var fortfarande lite segt efter angiven tid.
Mitra
Mycket god smak. Precis som andra har skrivit. Citronen skapar en väl stor beska och tar överhanden. Förslag, som andra har sagt, att minska mängden och bara använda zest
Lars
Jag tog bara citronzest och -saft i grytan, för att undvika beskan. Så gott!
Karin