Söt och fluffig maräng som blir häpnadsväckande god tillsammans med syrlig citronkräm. Krämen görs på ägg, socker, smör, vispgrädde och naturligtvis citron. Tårtan tillagas i ugnen och blir en fenomenal efterrätt!
Ingredienser
8 bitar
3
äggvitor
1 1/2
dl
socker
1
msk
vaniljsocker
1
krm
ättiksprit (12 %)
Citronkräm
2
citroner (2 citroner ger knappt 1 dl saft)
3
äggulor
2
dl
socker
100
g
smör eller margarin
3
dl
vispgrädde
Garnering
50
g
blockchoklad
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist: Blanda lemon curd med vispad grädde och lägg mellan marängbottnar. Garnera med hackad choklad.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
78
8 st
Kommentarer
Margareta
2008-01-16
Vi hade denna tårta till min dotters namnceremoni. Använde bara 1 citron som många föreslagit tidigare. Mycket uppskattad!!!!! Perfekt vid lite större tillställningar eftersom man kan baka marängbottnarna tidigare och sedan lägga ihop den på fm!!
Jessica
2007-10-11
Om man tar Lemon Curd och blandar med vispad grädde,super gott och då kan man bestämma själv hur mycket citronsmak man vill ha.
Marianne
2006-10-26
Väldigt god, jag tog halva mängden citron och inte alls så mycket socker.
Kommentarer
Margareta
2008-01-16Vi hade denna tårta till min dotters namnceremoni. Använde bara 1 citron som många föreslagit tidigare. Mycket uppskattad!!!!! Perfekt vid lite större tillställningar eftersom man kan baka marängbottnarna tidigare och sedan lägga ihop den på fm!!
Jessica
2007-10-11Om man tar Lemon Curd och blandar med vispad grädde,super gott och då kan man bestämma själv hur mycket citronsmak man vill ha.
Marianne
2006-10-26Väldigt god, jag tog halva mängden citron och inte alls så mycket socker.