Citron- och marängtårta

78
8
Citron- och marängtårta

Söt och fluffig maräng som blir häpnadsväckande god tillsammans med syrlig citronkräm. Krämen görs på ägg, socker, smör, vispgrädde och naturligtvis citron. Tårtan tillagas i ugnen och blir en fenomenal efterrätt!

Citron- och marängtårta

Ingredienser

8 bitar
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm ättiksprit (12 %)

Citronkräm

2 citroner (2 citroner ger knappt 1 dl saft)
3 äggulor
2 dl socker
100 g smör eller margarin
3 dl vispgrädde

Garnering

50 g blockchoklad

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist:
Blanda lemon curd med vispad grädde och lägg mellan marängbottnar. Garnera med hackad choklad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Margareta

2008-01-16

Vi hade denna tårta till min dotters namnceremoni. Använde bara 1 citron som många föreslagit tidigare. Mycket uppskattad!!!!! Perfekt vid lite större tillställningar eftersom man kan baka marängbottnarna tidigare och sedan lägga ihop den på fm!!

Jessica

2007-10-11

Om man tar Lemon Curd och blandar med vispad grädde,super gott och då kan man bestämma själv hur mycket citronsmak man vill ha.

Marianne

2006-10-26

Väldigt god, jag tog halva mängden citron och inte alls så mycket socker.