Citron- och limecurd

Ett sött och oemotståndligt recept på citron- och limecurd. Hemgjord lemoncurd fixar du enkelt med citroner, lime, smör, socker och ägg. Oslagbart till nybakat bröd, exempelvis scones.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stFörsta raden i receptet: Hur blir det 3 dl av 1dl plus 1/2dl …?
Annica
Hej Annica! Det är för mängden färdig curd som står inom parantes. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag tillsatte i smöret när krämen tjocknat. Saft av fyra lime, en halv citron och en halv apelsin samt skal från en ekologisk citron. Har inte smakat än, men den ser väldigt god ut.
Catharina
Ska smöret verkligen i redan från start? Min curd gjord enligt detta recept tjocknade inte. Nu är den i kylen jag hoppas den tjocknar när smöret åter igen blir kallt.
Birgit
Lätt och god att göra. Jag tog 4 lime och en citron ca 3dl saft och riven skal av alla. För mig blev den super god
Hanna
Det var väldigt lätt sätt göra och blev väldigt god
Therese