Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelcurd

Syrliga äpplen kokas tillsammans med citron till ett härligt mos. Det silade moset blandas med smör och ägg till en fyllig curd. Bred curden på nybakta scones eller använd som fyllning i en tårta. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äpplena tillsammans med citronjuice till ett mos.
  2. Sila moset i en ny kastrull. Tillsätt socker, smör och uppvispat ägg under omrörning.
  3. Värm försiktigt. Låt skjuda, inte koka. Vispa hela tiden tills curden tjocknar.
  4. Sila ner i en burk och förvara i kylen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 750 g syrliga äpplen i bitar
  • färskpressad juice av 1 citron
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 uppvispade ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1635 kJ / 391 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept