Äppelcurd

10
3
Äppelcurd

Syrliga äpplen kokas tillsammans med citron till ett härligt mos. Det silade moset blandas med smör och ägg till en fyllig curd. Bred curden på nybakta scones eller använd som fyllning i en tårta. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Äppelcurd

Ingredienser

6 portioner
750 g syrliga äpplen i bitar
färskpressad juice av 1 citron
3 dl socker
100 g smör
2 uppvispade ägg

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Viveca

2021-09-04

Gissar att man ska skala och kärna ur äpplena först, eller?

Redaktionen ICAse

2021-09-07

Hej Viveca! Det stämmer, äpplena ska skalas och kärnas ur först. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu lagt till det i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Annelee

2020-09-14

Ska det silas 2 gånger!! Varför det? Hur länge ska det röras o sjuda på spisen, för mig tjocknade det långsamt o inte så direkt som jag är van vid. Men gott blir det!

Redaktionen ICAse

2020-09-15

Hej Annelee! Ja, det ska silas 2 gånger. Första gången silar man för att få bort eventuella rester från skal och kärnhuset och andra gången silar man för att få bort eventuella rester av ägg. Äggvitan kan ibland lämna "stringor" i curden. Man måste inte sila två gånger men för att få en så slät curd som möjligt så rekommenderar vi att sila två gånger. Den ska röras och sjudas tills curden är bra i konsistensen. Kul att du gillade den! Hälsningar Elina

Rosa

2018-09-21

Jag tycker ni ska stava rätt. Det heter sjuda inte skjuda.

Redaktionen ICAse

2018-09-27

Hej Rosa! Tack för hjälpen! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1635 KJ / 391 kCal
Fett 16 g
Salt 27 g
Kolhydrater 59 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden