Äppelcurd

6
2
Äppelcurd

Syrliga äpplen kokas tillsammans med citron till ett härligt mos. Det silade moset blandas med smör och ägg till en fyllig curd. Bred curden på nybakta scones eller använd som fyllning i en tårta. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Äppelcurd

Ingredienser

6 portioner
750 g
syrliga äpplen i bitar
färskpressad juice av 1
citron
3 dl
socker
100 g
smör
2
uppvispade ägg
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Annelee

9/14/2020

Ska det silas 2 gånger!! Varför det? Hur länge ska det röras o sjuda på spisen, för mig tjocknade det långsamt o inte så direkt som jag är van vid. Men gott blir det!

Redaktionen ICAse

9/15/2020

Hej Annelee! Ja, det ska silas 2 gånger. Första gången silar man för att få bort eventuella rester från skal och kärnhuset och andra gången silar man för att få bort eventuella rester av ägg. Äggvitan kan ibland lämna "stringor" i curden. Man måste inte sila två gånger men för att få en så slät curd som möjligt så rekommenderar vi att sila två gånger. Den ska röras och sjudas tills curden är bra i konsistensen. Kul att du gillade den! Hälsningar Elina

Rosa

9/21/2018

Jag tycker ni ska stava rätt. Det heter sjuda inte skjuda.

Redaktionen ICAse

9/27/2018

Hej Rosa! Tack för hjälpen! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1635 KJ / 391 kCal
Fett 16 g
Salt 0.27 g
Kolhydrater 59 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept