Tårta med citron och jordgubbar
Sommarens drömtårta? Den görs på en sötsyrlig citronbotten med brynt smör och vit choklad, varvas med fluffig vispgrädde och toppas med färska sockermarinerade jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
10 bitar
Tårtbotten
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl gräddfil
2 krm salt
100 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad vit choklad
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl citronjuice motsvarar 2-3 citroner)
Fyllning och topping
250 g färska jordgubbar (250 g motsvarar 1/2 liter)
5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2320 KJ / 554 kCal
Fett36 g
Salt0.8 g
Kolhydrater52 g
Protein6 g
Kommentarer
Magisk tårta! Vi hade med den till stranden omonterad. Skar en tårtbit av kakan och serverade grädden och jordgubbarna vid sidan om. Den är helt klart den godaste jag ätit på länge. Kakan är god som den är. Smälter i munnen ❤️
Sofie
2024-11-20Superenkel att göra och den var supergod! Blev en stor hit på midsommarafton 👍
Tove
2024-06-28Rätt lätt att göra och väldigt god! Utökade dock jordgubbarna till 350g istället, blev rätt lagom.
Robin
2024-06-22