Citron- och jordgubbstårta
Sommarens drömtårta? Den görs på en sötsyrlig citronbotten med brynt smör och vit choklad, varvas med fluffig vispgrädde och toppas med färska sockermarinerade jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
10 bitar
Tårtbotten
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl gräddfil
2 krm salt
100 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad vit choklad
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl citronjuice motsvarar 2-3 citroner)
Fyllning och topping
250 g färska jordgubbar (250 g motsvarar 1/2 liter)
5 dl vispgrädde
2 msk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2320 KJ / 554 kCal
Fett36 g
Salt0.8 g
Kolhydrater52 g
Protein6 g
Kommentarer
Superenkel att göra och den var supergod! Blev en stor hit på midsommarafton 👍
Tove
2024-06-28Rätt lätt att göra och väldigt god! Utökade dock jordgubbarna till 350g istället, blev rätt lagom.
Robin
2024-06-22