Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Citron och dragonglacerade morötter

Morotsstavar i all ära, men om man ska servera dem som plockmat kan de piffas upp med några enkla knep. Stek morötterna i smör, rör ner hackad persilja, dragon och citronsaft och vips så har du glacerat dem.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i tunna stavar.
  2. Hacka persilja och dragon.
  3. Stek morötterna sakta i smöret ca 5 minuter. Tillsätt sockret och låt det smälta. Rör ner örter och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Servera morötterna som plockrätt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 msk hackad persilja (färsk eller fryst)
  • 2 tsk hackad, färsk dragon (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 msk smör
  • 2 tsk rörsocker
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 198 kJ / 47 kCal