Citron- och chilikyckling med panzanella

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Citron- och chilikyckling med panzanella

Ett bra sätt att ta tillvara gammalt bröd är att göra den italienska bröd- och tomatsalladen panzanella - särskilt också med riktigt söta, solmogna tomater. Kycklinglår är en lite underskattad styckningsdetalj väl värd att laga oftare.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Citron- och chilikyckling med panzanella

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes
finrivet skal av 1 citron
900 g kycklinglår

Panzanella

1 ciabattabröd
6 kvisttomater
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
5 sardellfiléer i olja
4 msk vit balsamvinäger
4 msk olja
4 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 kruka basilika
peppar

Gör så här

00:05:00
00:03:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Väldigt somrig och god maträtt som är lätt att tillaga, ca 40 min. Citronen och chilin i marinaden ger kycklingen en fräsch smak med lite sting. Lite syrlig yoghurt att ringla över hade nog också smakat gott. Bröd i salladen var väldigt gott dock blir det lite bökigare om man ska ha matlåda. Då man nog inte vill tillsätta brödet förrens men ska äta. Men annars en jätte god rätt som jag rekommenderar starkt, blir nog att pröva på grillen i sommar. :)

    Dan

  • Bröd i maten istället för pasta, ris eller potatis funkar ju hur bra som helst! Denna kycklingrätt är helt komplett i smak med sin sälta, syrlighet, sötma och med sting! Gott betyg från hela familjen!

    Anna-karin

  • Perfekt matmängd till 4 personer Ser aptitligt och färggrant ut, Lätt att laga på 45 min.Första gången vi lagade lårfilé och vi blev mycket positivt överraskade. Mycket god både kyckling och sallad.Ett glas vin till förhöjde smaken ytterligare

    Gudrun

  • Detta var verkligen en god sommarrätt. Salladen var fräsch och mättande och den lite kryddstarka kycklingen passade bra till. Man kan med fördel använda mer chiliflakes på kycklingen. Sommarsolmogna svenska tomater gör säkert salladen ännu smakrikare.

    Jenny

  • En väldigt rätt som var både enkel att laga och omtyckt av alla i familjen. Jag bakade eget ciabattabröd och gjorde en egen chiliolija då jag inte hade chiliflakes eller bröd hemma. Chilioljan gör jag alltid dagen innan genom att hacka färsk chili i 1-2 matskedar olja, och sedan sila bort den.

    Karl

  • När längtan till Italien blir för stor, laga då denna rätt och slut ögonen. Underbart god. Om man lägger brödet vid sidan av och blandar i vid servering går den också att spara och äta som lunchbox. Tog lite längre tid att laga än vad som stod i receptet, men det var den värd och kommer göras igen.

    Malin

  • Jag använde kycklinginnerfiléer som påminner om kycklinglårfiléer är inte så förstjust i att lag akyckling med ben. Det tog ca 40 min totalt att lag rätten. Hade bbara vitlök i kryddblandningen till kyckilingen då vi har familjemedlemmar som inte vill ha vitlök alls. Hade 1,5 msk i kryddningen tyckte den blev för lite såsig annars. Vet inte om det ska vara så mycket dressing till denna sallad själv tyckte jag det blev för mycket och nästa gång ska jag halvera mängden vätska i dressingen. Tror också att jag ska strö ver brödet direkt på tallriken för att det fortfarande ska vara krispigt. Kycklingen blev lite väl stark då jag använde min egen chiliflakesbalndning så ska halvera mängden chili nästa gång. En mycket god och fräsch rätt som passar till en varm sommardag. 4 får den i betyg från oss

    Britt-inger

  • En mycket god smak på kycklingen, fräscht med citronsmaken som hade en perfekt roll tillsammans med chili o vitlök. Salladen var god, hade dock önskat att det funnits lite mer "solmogna" tomater på marknaden. Kommer garanterat testa den här salladen när tomaterna smakar mera. En god kombo med ciabattan, skulle kanske önskat att ha lite extra ciabatta vid sidan om.. Salladen och kycklingen är en het kandidat till sommarens grill!!

    Cecilia

  • Mamma mia! Ett recept helt i vår smak! Rena och tydliga smaker men ändå med lite sting i. Vi hade Italienskt lantbröd hemma som vi använde och vi tog en riktigt god olivolja eftersom smaken av oljan framträder i just denna rätt. Allt som allt tog det ungefär 45 minuter vilket vi tyckte var helt acceptabelt. Ett glas väl kylt rosévin gifter sig perfekt med denna mycket goda rätt. Salladen har en god chans att bli en sommarfavorit till det som läggs på grillen!

    Liselott

  • Bra recept där jag använde ciabattan med svarta oliver vilket ger en mer sydländs smak.

    Reine

Testa liknande recept

  • Pasta med tomatsås, oliver och sardeller
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med kyckling och pesto
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Olivröra
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Salamimacka med oliv- och paprikamix
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pollo tonnato
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad