Cidermarinerad karré
Underbart mör fläskkarré som under natten får bekanta sig med marinaden bestående av cider, lök, morot, soja och persilja. Det som återstår av marinaden gör du sedan till en fantastisk sås. Servera med rotmos och du har en fulländad rätt.
Ingredienser
6 portioner
1 3/5 kg fläskkarré med ben eller benfri i bit (1,6 kg med ben motsvarar ca 1,4 kg utan ben)
salt
svartpeppar
paprikapulver
1 lagerblad
5 kryddpepparkorn
Marinad
1 l cider
2 små lökar i klyftor
1 morot i skivor
1 msk soja
5 svartpepparkorn
några stjälkar persilja
Sås
2 1/2 dl hopkokt marinad, steksky och ev koksky
1 1/2 dl grädde
1/2 buljongtärning
1 msk soja
salt
peppar
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 6 port.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det finns en dålig "detalj" med detta recept:du går igenom ingredienserna och går för att köpa vad som behövs,sedan när du går igenom själva receptet ser du att där ska till grädde och buljong vilket inte visar sig på ingrediensrena.
Minna
2005-01-14