Cidermarinerad karré

Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat
1
Cidermarinerad karré

Underbart mör fläskkarré som under natten får bekanta sig med marinaden bestående av cider, lök, morot, soja och persilja. Det som återstår av marinaden gör du sedan till en fantastisk sås. Servera med rotmos och du har en fulländad rätt.

Cidermarinerad karré

Ingredienser

6 portioner
1 3/5 kg  fläskkarré med ben eller benfri i bit (1,6 kg med ben motsvarar ca 1,4 kg utan ben)
salt och svartpeppar
paprikapulver
1   lagerblad
5   kryddpepparkorn

Marinad

1 l  cider
2   små lökar i klyftor
1   morot i skivor
1 msk  soja
5   svartpepparkorn
några stjälkar persilja

Sås

2 1/2 dl  hopkokt marinad, steksky och ev koksky
1 1/2 dl  grädde
1/2   buljongtärning
1 msk  soja
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Det finns en dålig "detalj" med detta recept:du går igenom ingredienserna och går för att köpa vad som behövs,sedan när du går igenom själva receptet ser du att där ska till grädde och buljong vilket inte visar sig på ingrediensrena.

Minna

2005-01-14

Testa liknande recept

Helstekt fläskkarré
Betyg 4 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jultallrik med äppelkarré, brysselkål och halloumi
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karré för hela familjen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel fläskkarré i hoisinsås
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsgrillade fläskkarréskivor med äppelsalsa
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärskarré med potatisspett
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga