Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Cidermarinerad karré

Underbart mör fläskkarré som under natten får bekanta sig med marinaden bestående av cider, lök, morot, soja och persilja. Det som återstår av marinaden gör du sedan till en fantastisk sås. Servera med rotmos och du har en fulländad rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 6 port.

  1. Skär loss köttet från benet om du köpt med ben. Använd en riktigt vass kniv och skär tätt intill benet, det ligger ytligt. Bind ev om köttet med hushållssnöre så håller det formen bättre - det behöver inte bli snyggt.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg i köttet och ställ i kyl över natten.
  4. Ta upp köttet, torka det torrt och krydda väl runtom med salt, peppar och paprikapulver.
  5. Sila av marinaden. Bryn lök och morot i en panna med matfett. Lägg det i en gryta.
  6. Bryn sedan köttet väl runt om och lägg i grytan. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar och ca 2 dl av marinaden. Sätt i en stektermometer och stek köttet sakta under lock tills termometern visar 85°C - det tar 11/2-2 timmar.
  7. Koka ihop 6 dl av marinaden till knappt halva volymen på hög värme utan lock.
  8. Ta upp köttet när det är klart och låt det vila ca 15 minuter.
  9. Sås: Sila skyn från grytan och pressa grönsakerna mot silen. Häll skyn i den hopkokta marinaden samt ev 1 dl kokspad från rotsakerna. Tillsätt grädde, smula ner buljongtärningen och smaka av med soja, salt och peppar. Koka ihop såsen utan lock tills den tjocknar.
  10. Ta bort snöret från karrén, skär köttet i skivor och servera med såsen och t ex Rotfruktsmos och currygrönsaker.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen för samtliga allergener, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1,6 kg fläskkarré med ben eller benfri i bit (1,6 kg med ben motsvarar ca 1,4 kg utan ben)
  • salt och svartpeppar
  • paprikapulver
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
Marinad
  • 1 l cider
  • 2 små lökar i klyftor
  • 1 morot i skivor
  • 1 msk soja
  • 5 svartpepparkorn
  • några stjälkar persilja
Sås
  • 2 1/2 dl hopkokt marinad, steksky och ev koksky
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1/2 buljongtärning
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer