Ciderkyckling med dragon och ris

En härlig ciderkyckling som sprider en ljuvlig doft medan den tillagas. Lök, kyckling och äpple bryns i olja i en stor gryta. För att få den krämiga konsistensen tillsätter du grädde som får sjuda ihop med äppelcider, buljongtärning och dragon. Servera denna mustiga gryta med nykokt ris och tomathalvor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2831 KJ / 676 kCal
Fett27 g
Salt3.8 g
Kolhydrater71 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stDet här var verkligen ett kul och annorlunda recept, vilket oftast är det jag vill då jag lagar mat efter instruktion. Vill bli överraskad. Jag minskade en aning på cidern och lade till mer buljong då jag hade söt cider från affären.
Emmeli
Hej Emmeli! Vad kul att det smakade. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej. Ska det verkligen vara 3 dl cider? M
Mireille
Hej Mireille! Ja, det ska vara 3 dl cider. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
ICA-köket
Håller också med
Maria
Håller också med!
Erica
Håller med Inger Haglund till 100%
Rosita
Äntligen slipper vi kyckling benen. I min familj betalar vi gärna några kronor till och får kyckling filéer i stället. Annars är kassen helt till belåtenhet.
Inger