Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Äppeltoddy med ingefära

Välj en riktigt god äppelcider eller äppelmust till den här värmande drinken med smak av citron, honung och whisky. Låt en rejäl mängd malen ingefära gå med i koket, så får äppeltoddyn en skön hetta i eftersmaken. Byt whisky mot citronte för en alkoholfri toddy.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär citronerna i klyftor. 
  2. Koka upp cider och ingefära i en kastrull, ta från värmen. 
  3. Rör ner honung och whisky i kastrullen.
  4. Fördela äppeltoddyn i glas. Garnera med citronklyftorna. Servera direkt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 citroner
  • 2 l äppelcider eller must
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 dl honung
  • 3 dl whisky
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1444 kJ / 344 kCal