Äppeltoddy med ingefära
Välj en riktigt god äppelcider eller äppelmust till den här värmande drinken med smak av citron, honung och whisky. Låt en rejäl mängd malen ingefära gå med i koket, så får äppeltoddyn en skön hetta i eftersmaken. Byt whisky mot citronte för en alkoholfri toddy.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
6 portioner
2 citroner
2 l äppelcider eller must
1 msk malen ingefära
1 dl honung
3 dl whisky
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1444 KJ / 344 kCal
Fett0.4 g
Salt0 g
Kolhydrater54 g
Protein1 g
Kommentar
Jag är inte helt emot alkohol, men undrar ändå om ni är riktigt seriösa när ni har med whisky i detta recept när det gäller att boosta immunförsvaret och vara nyttig/hälsosam.
Erica
2018-03-20Hej Erica! Tja det kanske inte var helt genomtänkt att detta dök upp i sök på nyttigt. Vi har korrigerat det nu. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2018-03-23