Ciderkokta palsternackor med äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ciderkokta palsternackor med äpple

Ciderkokta palsternackor med äpple är ett mycket trevligt, snabblagat och utsökt recept. Med schalottenlök, persilja, äpplen, palsternacka och äppelcider skapar du ett förbluffande gott tillbehör som passar till lax, fläsk eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva schalottenlök och palsternackor. Fräs i rapsolja. Tillsätt äppelcider och hönsbuljongtärning. Koka sakta i ca 10 minuter.
  2. Skölj, kärna ur och klyfta äpplena. Vänd ner klyftorna och persiljan i palsternackorna och koka upp.
  3. Servera palsternackorna som tillbehör till stekt lax, stekt rimmat sidfläsk eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 4 palsternackor
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl äppelcider
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk djupfryst persilja
Lägg till i inköpslistan