Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ciderbrässerad kotlett med äpple och steklök

En god kotlett kan göra hela middagen. Här har du ett recept på hur lagar till en riktigt smarrig ciderbrässerad kotlett med äpple och steklök. Kanongott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Bryn köttet och löken i matfettet, krydda med salt och peppar. Häll på cidern och koka sakta under lock i 7-8 minuter.
  2. Lyft upp kött och lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie.
  3. Häll matlagningsgrädden i pannan och låt det koka ihop några minuter. Red med majsstärkelse utrört med vatten. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Kärna ur och tärna äpplena. Dela sockerärterna på längden. Lägg kött, lök, äpplen och sockerärter i såsen och koka upp.
  5. Servera med rostade rotfrukter eller potatispuré.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g röd eller gul steklök
  • 600 g benfri skivad kotlett
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl äppelcider helst torr
  • 1 dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 äpplen Elise eller Ingrid Marie
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?