Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ciabatta med rökt skinka, citronrostad fänkål, fetaost och oliver

Denna ciabatta med rökt skinka, citronrostad fänkål, fetaost och oliver är ett mättande mellanmål som smakar ljuvligt. Den rökta skinkan och rostade fänkålen med smak av citron ger en matig känsla medan oliver och fetaost ger en härlig sälta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ansa och skölj fänkålen. Skär den i skivor med rotstocken kvar. Blanda olivolja, honung och saften av hälften av citronen. Blanda fänkålsskivorna med olivoljeblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg skivorna på en plåt och sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Smula fetaosten. Häll av spadet från oliverna. Dela ciabattabrödet på längden.
  4. Fördela sallad, skinka, rostad fänkål, fetaost och oliver på ena brödhalvan. Lägg på den andra halvan som lock och slå in det i en pappersservett.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut fetaosten mot laktosfri salladsost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • 20 oliver utan kärnor
  • 20 skivor rökt skinka
  • 4 ciabattabröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1886 kJ / 451 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden