Ciabatta med avokadoröra, lax och räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ciabatta med avokadoröra, lax och räkor

Mumsig picknickmat som passar lika bra till mellanmål eller snabb lunch! Ciabattabröden får en smaskig fyllning av räk- och laxröran som rörs ihop med avokado, citronsaft, dill och kryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Dela bröden på längden. Skala, kärna ur och mosa avokadorna grovt. Pressa över citronsaft och rör i dillen. Salta och peppra efter smak.
  2. Bre röran på underdelen av bröden och arrangera räkor och lax ovanpå. Strö över hackad rödlök och peppra lite till. Lägg på överdelen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 ciabattabröd
  • 500 g räkor (med skal)
  • 5 väl mogna avokador
  • 1/2 citron
  • 5 msk finskuren dill
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 200 g lax (i skivor)
  • 1 hackad rödlök
Lägg till i inköpslistan