Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chutneywok

Mumsig och god wok med perfekt sälta från bogfläsket. Receptet innehåller även härlig mango chutney, minimajs och cashewnötter. Denna lättlagade chutneywok serveras med ris eller nudlar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bogfläsket i strimlor. Blanda mango chutney, soja, vinäger och honung i en skål. Vänd ner köttet och låt stå att marinera ca 15 min.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Halvtina och halvera minimajsen. Fräs purjolök och minimajs i hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Ta upp på ett fat så länge.
  3. Stek köttet i resterande olja i woken ca 5 min under omrörning. Blanda ner grönsaksfräset och strössla nötterna över. Servera woken med ris eller nudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g magert bogfläsk
  • 1/2 dl mango chutney
  • 2 msk soja
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 stor purjolök eller dubbelt så många små
  • 1 pkt djupfryst minimajs (à 200 g)
  • 1/2 dl cashewnötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?