Christinas plommonchutney

Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Christinas plommonchutney

Om du har massor av plommon från ditt plommonträd över borde du passa på att göra Christinas plommonchutney. Chutneyn blir otroligt smakrik när ingredienserna får kokas ihop och gör den utmärkt som tillbehör till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Christinas plommonchutney

Ingredienser

undefined
1 kg urkärnade plommon
1 stor lök
2 dl vinäger
3 dl socker
3 dl russin
1 tsk salt
2 - 2 1/2 msk curry
1 msk senapsfrön
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk ingefära
kajennpeppar
Atomon konserveringsmedel

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Toppenrecept! Funkar perfekt med rabarber också.

    Susanne

  • Hur gör man senapsfröna? Ska de krossas (mortlas) eller lägger man i dem hela? Jag skulle gissa att det blir en höjdare om man grovhackar russinen också? :)

    Björn

  • Supergod. Blir också väldigt gott att byta ut hälften av curryn till garam masala.

    Maria

Testa liknande recept

  • Plommonchutney
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonchutney med ingefära och chili
    Betyg 4.1 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mango chutney
    Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelchutney i wokpanna
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chutney
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad