Christers köttbullar

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Christers köttbullar

Himmelskt möra och kryddiga köttbullar som passar lika bra på julbordet som till vardagsmaten! Blandningen av nöt, kalv och fläsk gör köttet extra smakrikt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Christers köttbullar

Ingredienser

4 portioner
200 g  nötkött (eller färs)
100 g  kalvkött (eller färs)
100 g  fläskkött (eller färs)
1 dl  dygnsgammalt tärnat vitt brytbröd
2 dl  mjölk
1/2   gul lök
1   ägg
vatten
salt
vitpeppar
smör och olja till stekning

Gör så här

Tips

Gör gärna färsen någon timme före stekningen, det är en fördel om färsen får vila och ta åt sig smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kalvfrikadeller i dillsås
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frikadeller på kalvfärs i tomatsås
Betyg 4.7 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskpannkaka
Betyg 4.2 av 5.
1387 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Italienska köttbullar i tomatsås med matvetepudding
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalv i lök- och tomatsås med svampkornotto
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga