Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chorizospett med äpple och barbecuesås

Förträffliga spett med grillad chorizokorv doppad i het barbecuesås och syrliga äpplen. En perfekt liten munsbit att servera till drinken eller före middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur äpplen. Skär i 2-3 cm stora bitar och pressa över lite citronjuice så att de inte mörknar.
  2. Skär chorizokorvar i 16 skivor (för 16 st). Grilla eller stek på hög värme ca 1 minut på varje sida. Stick en träpinne i varje korvskiva.
  3. Doppa korven i en het barbecuesås och stick ner i en äppelbit.

Ingredienser

Portioner: 16 stycken
  • 2 syrliga äpplen (t ex granny smith)
  • citronjuice
  • 2 chorizokorvar (2 st = ca 250 g)
  • trägrillspett (ca 10 cm långa)
  • het barbequesås (gärna caribbean spice)
Lägg till i inköpslistan