Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chorizofylld kyckling med medelhavsgrönsaker

Ett ganska enkelt men lyxigt recept på chorizofylld kyckling med medelhavsgrönsaker som passar bra till festliga hemmakvällar. Du gör det av bland annat potatis, fänkål, paprika, fetaost, kycklingfilé, chorizosalami och yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grönsaker: Skala och skär potatisen i grova bitar. Skala schalottenlöken. Ansa och skär fänkålen i grova bitar. Lägg potatis, lök och fänkål i en smord långpanna. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Kyckling: Skär varje kycklingfilé på längden så att den öppnar sig som en fjäril. Banka lätt. Vänd den med snittytan ner (då blir stekytan snyggare).
  4. Strimla chorizosalamin och fördela i mitten av varje filé. Rulla ihop och "sy" ihop med ett avklippt träspett eller en tandpetare.
  5. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Fräs med vitlöken mot slutet. Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen. Häll citronjuice, vatten och buljongtärningar i stekpannan. Rör om och låt koka upp.
  6. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ta ut långpannan ur ugnen och lägg på paprika, körsbärstomater och kyckling. Häll över buljongen och fortsätt att tillaga i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
  7. Strö över fetaost de sista 5 minuterna. Skär kycklingfiléerna på mitten, strö över timjan och servera med yoghurten. 

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongtärningarna. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
Medelhavsgrönsaker
  • 1 kg potatis
  • 250 g schalottenlök
  • 1 fänkål
  • smör till formen
  • 2 röda paprikor
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g fetaost
Chorizofylld kyckling
  • 4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 750 g)
  • 100 g chorizosalami
  • tandpetare eller träspett
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl färskpressad citronjuice (1 dl motsvarar ca 2 citroner)
  • 2 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
Till servering
  • 1 kruka timjan
  • 2 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?