Chorizofylld kyckling med medelhavsgrönsaker
Ett ganska enkelt men lyxigt recept på chorizofylld kyckling med medelhavsgrönsaker som passar bra till festliga hemmakvällar. Du gör det av bland annat potatis, fänkål, paprika, fetaost, kycklingfilé, chorizosalami och yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
4 portioner
Medelhavsgrönsaker
1 kg potatis
250 g schalottenlök
1 fänkål
smör till formen
2 röda paprikor
250 g körsbärstomater
200 g fetaost
Chorizofylld kyckling
4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 750 g)
100 g chorizosalami
tandpetare eller träspett
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl motsvarar ca 2 citroner)
2 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
Till servering
1 kruka timjan
2 dl yoghurt av medelhavstyp (10%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför saknas ikonen för utskrift?
Göran
2022-03-26Hej Göran! Den saknas inte, bara lite "gömd" vid prickarna bredvid den röda gilla-knappen. Hoppas du hittar den! Annars går det även bra att högerklicka och klicka på "skriv ut/print" knappen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-03-27Låter spännande och gott
Camilla
2017-11-20TESTLAGARE MALIN HAGMAN: Den här rätten lagar jag definitivt igen. Jag blev förvånad över att barnen gillade den fyllda kycklingen. De tyckte den var lite stark, men god ändå. Min yngste son petade bort chorizon men gillade kycklingen som tagit smak av korven. Timjan är ingen favorit så andra gången kryddade vi med basilika i stället. Vi köpte kryddad fetaost i olja så rätten fick ännu mer smak. Supergott! BETYG: 4,1
Redaktionen
2009-04-16