Chorizo med champinjoner och potatis à la greque | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chorizo med champinjoner och potatis à la greque

Chorizo med champinjoner och potatis à la greque är en härligt matig rätt med chorizokorv, potatis, champinjoner, tomat och lök. Snabblagad och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta potatisarna och koka dem mjuka i hönsbuljong. Häll av buljongen, men spara 2 dl (för 4 port). Blanda buljongen med vin, olivolja, vitlök, lagerblad och citronsaft.
  2. Dela champinjonerna och skär tomaterna i tärningar. Skär löken i grova skivor och chorizokorvarna i slantar. Lägg grönsakerna i buljongen och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Krydda med basilika, salt och svartpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g potatis
  • hönsbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • saft av 1 citron
  • 300 g champinjoner
  • 5 tomater
  • 4 färska lökar
  • 4 chorizokorvar
  • 1 burk grovhackad basilika
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan