Chokladvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Chokladvinägrett

Recept på annorlunda och otroligt god vinägrett med smak av choklad. Chokladvinägretten fixar du snabbt och enkelt av bland annat ägg, vinäger, vitlök, mörk choklad och honung. Passar perfekt till kött!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulorna. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en stråle till en majonnäs.
  2. Tillsätt vinäger och riven vitlök.
  3. Smält chokladen ca 30 sekunder på full effekt i mikron. Tillsätt den.
  4. Smaka av med salt, peppar och ev honung.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd mörk choklad utan mjölk.

Tips

Passar perfekt till fläskkött av olika slag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 riven vitlök
  • 30 g mörk choklad
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • ev 1/2 tsk honung
Lägg till i inköpslistan