Chokladtryffelpaj

20
3
Chokladtryffelpaj

Sugen på halloweenbak? Baka en chokladtryffelpaj som kusligt god dessert. Spindelvävsmönstret gör du enkelt med vit choklad, men det går lika bra att göra ett annat mönster så passar pajen året runt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Chokladtryffelpaj

Ingredienser

ca 12 bitar

Pajdeg

150 g
kallt smör
3 dl
vetemjöl (3 dl vetemjöl motsvarar ca 180 g)
2 msk
florsocker
3 msk
kakao
1
äggula
1 msk
kallt vatten

Tryffelkräm

400 g
mörk choklad (60-70%)
2 dl
vispgrädde
1 dl
strösocker
75 g
rumsvarmt smör

Garnering

50 g
vit choklad

Serveringsförslag

vispgrädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Maria

1/26/2021

Mycket god! (Om man inte vill "smeta ut" den spritsade chokladen tipsar jag om att kyla pajen en kort stund innan man spritsar, så att chokladfyllningen hinner stelna en aning. Annars finns det risk för att den blir utsmetad fast man inte vill det!)

Sara

10/24/2020

Kan man göra pajen dagen före och sen dagen efter spritsa på den vita chokladen så man får spindelnätsmönstret?

Redaktionen ICAse

10/27/2020

Hej Sara! Nej man behöver spritsa på den vita chokladen innan tryffeln stelnat. Lycka till med pajen. Hälsningar Ulrika

Jenny

10/27/2019

Enkelt och gott recept. Pga av mörkchoklad passade det bättre för oss vuxna än våra barn. Perfekt till kaffet 😊

Näringsvärde per portion

Energi 2137 KJ / 511 kCal
Fett 37 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 39 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept