Chokladtryffelpaj
Sugen på halloweenbak? Baka en chokladtryffelpaj som kusligt god dessert. Spindelvävsmönstret gör du enkelt med vit choklad, men det går lika bra att göra ett annat mönster så passar pajen året runt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
ca 12 bitar
Pajdeg
150 g kallt smör
3 dl vetemjöl (3 dl vetemjöl motsvarar ca 180 g)
2 msk florsocker
3 msk kakao
1 äggula
1 msk kallt vatten
Tryffelkräm
400 g mörk choklad (60-70%)
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
Garnering
50 g vit choklad
Serveringsförslag
vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2137 KJ / 511 kCal
Fett37 g
Salt0.3 g
Kolhydrater39 g
Protein6 g
Kommentarer
Hej Jag undrar om den går bra att frysa in? Mvh Maria
Maria
2022-12-13Hej Maria! Ursäkta sent svar. Vi har inte provat men det bör fungera. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-27Mycket god! (Om man inte vill "smeta ut" den spritsade chokladen tipsar jag om att kyla pajen en kort stund innan man spritsar, så att chokladfyllningen hinner stelna en aning. Annars finns det risk för att den blir utsmetad fast man inte vill det!)
Maria
2021-01-26Kan man göra pajen dagen före och sen dagen efter spritsa på den vita chokladen så man får spindelnätsmönstret?
Sara
2020-10-24Hej Sara! Nej man behöver spritsa på den vita chokladen innan tryffeln stelnat. Lycka till med pajen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-10-27