Chokladkaka med dulce de leche och kokos

21
9
Chokladkaka med dulce de leche och kokos

En maffig chokladkaka med gräddfil i smeten som toppas med den ljuvligaste av kolakrämer – dulce de leche. Men inte nog med det, som grädde på chokladkakan strör du även rostad vit choklad och rostade kokoschips. Strykande åtgång utlovas!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Chokladkaka med dulce de leche och kokos

Ingredienser

10 portioner
225 g
smör (+ extra till formen)
100 g
hackad mörk choklad (70 %)
3 dl
strösocker
3
ägg
3 dl
gräddfil
4 1/2 dl
vetemjöl
1 dl
kakao
2 tsk
bakpulver
1 krm
salt
-
riven kokos (till formen)

Topping

100 g
vit choklad
1
burk karamelliserad mjölk koncentrerad och sötad (à 400 g)
1 1/2 dl
rostade kokoschips

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Dulce de leche är en gyllene kolakräm gjord på koncentrerad mjölk och socker. I affären finns färdig dulce de leche att köpa; spana då efter ”karamelliserad mjölk (koncentrerad och sötad)”.
Har du däremot köpt en burk ”sötad kondenserad mjölk” kan du enkelt koka egen dulce de leche, se vårt recept på Läckraste kolasåsen – Dulce de leche.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Karin

2021-04-04

Jag tycker att kakan blev lite tråkig i smaken och lite torr och mjölig. Har följt receptet noga och gjort i varmluftsugn i 30 min då den kändes klar. Kanske var det för varmt med 175 i varmluft? Den upplevdes inte så söt heller. Vet inte om jag kommer testa igen.

Britt

2020-01-28

Suveränt god kaka med mycket smak av choklad. Rekommenderas.

Susanna

2018-11-09

Verkar supergott! Kan jag göra kakan ena dagen, och andra dagen lägga på dulce de leche m.m. innan servering? Är den lika god dagen efter?

Redaktionen ICAse

2018-11-26

Hej Susanna! Det går bra att göra så och ja-den är god även dagen efter :) Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2916 KJ / 698 kCal
Fett 44 g
Salt 1 g
Kolhydrater 65 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept