Chokladkaka med dulce de leche och kokos
En maffig chokladkaka med gräddfil i smeten som toppas med den ljuvligaste av kolakrämer – dulce de leche. Men inte nog med det, som grädde på chokladkakan strör du även rostad vit choklad och rostade kokoschips. Strykande åtgång utlovas!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
10 portioner
225 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad mörk choklad (70 %)
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
riven kokos (till formen)
Topping
100 g vit choklad
1 burk karamelliserad mjölk koncentrerad och sötad (à 400 g)
1 1/2 dl rostade kokoschips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2916 KJ / 698 kCal
Fett44 g
Salt1 g
Kolhydrater65 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag tycker att kakan blev lite tråkig i smaken och lite torr och mjölig. Har följt receptet noga och gjort i varmluftsugn i 30 min då den kändes klar. Kanske var det för varmt med 175 i varmluft? Den upplevdes inte så söt heller. Vet inte om jag kommer testa igen.
Karin
2021-04-04Suveränt god kaka med mycket smak av choklad. Rekommenderas.
Britt
2020-01-28Verkar supergott! Kan jag göra kakan ena dagen, och andra dagen lägga på dulce de leche m.m. innan servering? Är den lika god dagen efter?
Susanna
2018-11-09Hej Susanna! Det går bra att göra så och ja-den är god även dagen efter :) Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-26