Chokladtryffelkaka med nötter

Betyg 4.1 av 5.35 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Chokladtryffelkaka med nötter

Chokladtryffelkaka med nötter är en populär efterrätt där botten liknar en sockerkaka med kakaosmak. Tryffeln, som får sin smak av grädden, chokladen och smöret, fullbordas av nötterna som sedan strös över kakan tillsammans med de syrliga vinbären.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Chokladtryffelkaka med nötter

Ingredienser

15 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Chokladtryffel

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
2 dl rostade blandade nötter
1 ask färska röda vinbär eller frysta (1 ask färska motsvarar 2 dl frysta)

Gör så här

00:20:00
01:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Om man ska göra i långpanna, hur ska man tänka med hur mycket mer av varje ingrediens det blir? Ska göra till en studentmottagning.

    Maria

  • Brukar göra hälften vit(eller ljus) och hälften mörk choklad till tryffeln och ringla om varandra. Tycker det blir väl sött med enbart vit.

    Christina

    Hej Christina! Tack för att du delar med dig av ditt tips. ❤ Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jag gör den i liten långpanna( ca 20x30) Gräddar 20 min. Skär i SMÅ munsbitar. ( Ca 3,5x3,5 cm.) Precis lagom till en kaffe-på-maten kaka. Enbart nötter på kakan. Går utmärkt att frysa

    Maria

  • Den godaste kakan jag vet. Brukar göra botten istället för kladdkaka och servera med vispad grädde och bär.

    Emmyly

  • Tycker att kombinationen choklad, vit choklad och nötter är perfekt. Varför förstöra med frukt och bär? Onödigt.

    Maria

  • En supergod tårta o/el dessert. Jag använder mörk choklad uppe på och garnerar med bär. Särskilt gott med hallon. En fin brytning till chokladen. Serverar med grädde till. Kakan går utmärkt att frysa.

    Marie

  • Tårtan går alldeles utmärkt att frysa. Jättebra att frysa in i portionsbitar, och ta upp så mycket man behöver, när man får spontana gäster ! :-)

    Monica

  • Har tappat bort tidningen där det stod ett dryckestips till denna tårta. Skulle bli glad om någon kunde tipsa om dessertvinet!!

    Maria

  • Är det någon som kan svara på om chokladtryffelkakan går att frysa?

    Pia

  • Detta har blivit min standard kaka på kalas, då den alltid får massor av beröm. Men den är som sagt mäktig så jag tar alltid bara halva tryffel receptet och har passionsfrukt och hallon till. Den är underbar och lätt att göra! Mmmmmmmmmmmmmmm!

    Anders

Testa liknande recept

  • Röd vinbärspaj
    Betyg 3.9 av 5.146 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marmelad på röda vinbär
    Betyg 4.5 av 5.104 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokosgratinerad frukt
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vinbärssylt
    Betyg 4.6 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärsgelé
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svartvinbärssylt med kardemumma
    Betyg 4.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad