Chokladtryffelkaka med nötter

Chokladtryffelkaka med nötter är en populär efterrätt där botten liknar en sockerkaka med kakaosmak. Tryffeln, som får sin smak av grädden, chokladen och smöret, fullbordas av nötterna som sedan strös över kakan tillsammans med de syrliga vinbären.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Gör så här
00:20:00
01:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stOm man ska göra i långpanna, hur ska man tänka med hur mycket mer av varje ingrediens det blir? Ska göra till en studentmottagning.
Maria
Brukar göra hälften vit(eller ljus) och hälften mörk choklad till tryffeln och ringla om varandra. Tycker det blir väl sött med enbart vit.
Christina
Hej Christina! Tack för att du delar med dig av ditt tips. ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag gör den i liten långpanna( ca 20x30) Gräddar 20 min. Skär i SMÅ munsbitar. ( Ca 3,5x3,5 cm.) Precis lagom till en kaffe-på-maten kaka. Enbart nötter på kakan. Går utmärkt att frysa
Maria
Den godaste kakan jag vet. Brukar göra botten istället för kladdkaka och servera med vispad grädde och bär.
Emmyly
Tycker att kombinationen choklad, vit choklad och nötter är perfekt. Varför förstöra med frukt och bär? Onödigt.
Maria
En supergod tårta o/el dessert. Jag använder mörk choklad uppe på och garnerar med bär. Särskilt gott med hallon. En fin brytning till chokladen. Serverar med grädde till. Kakan går utmärkt att frysa.
Marie
Tårtan går alldeles utmärkt att frysa. Jättebra att frysa in i portionsbitar, och ta upp så mycket man behöver, när man får spontana gäster ! :-)
Monica
Har tappat bort tidningen där det stod ett dryckestips till denna tårta. Skulle bli glad om någon kunde tipsa om dessertvinet!!
Maria
Är det någon som kan svara på om chokladtryffelkakan går att frysa?
Pia
Detta har blivit min standard kaka på kalas, då den alltid får massor av beröm. Men den är som sagt mäktig så jag tar alltid bara halva tryffel receptet och har passionsfrukt och hallon till. Den är underbar och lätt att göra! Mmmmmmmmmmmmmmm!
Anders