Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladtryffel med crunch

Chokladtryfflar med både mörk och vit choklad – svårslaget! Den vita chokladen ugnsbakas innan den rörs ner i den mörka, vilket ger en riktigt härlig både smak och konsistens. Krossade digestivekex sätter sedan den sista touchen på dessa ljuvliga tryfflar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en form, ca 15x20 cm (30 st), med plastfolie.
  3. Hacka den vita chokladen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen 5-10 minuter (den kan bränna lätt så håll koll). Chokladen ska få färg och bli lite krispig.
  4. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung och rom eller apelsinjuice och blanda till en jämn smet. Krossa kexen, blanda i dem och den vita chokladen.
  5. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär i önskad form och rulla ev. i kakao.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 100 g vit choklad
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk mörk rom eller konc apelsinjuice
  • 4 digestivekex
  • ev kakao
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 352 kJ / 84 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer