Chokladtryffel med crunch

171
0
Chokladtryffel med crunch

Chokladtryfflar med både mörk och vit choklad – svårslaget! Den vita chokladen ugnsbakas innan den rörs ner i den mörka, vilket ger en riktigt härlig både smak och konsistens. Krossade digestivekex sätter sedan den sista touchen på dessa ljuvliga tryfflar.

Chokladtryffel med crunch

Ingredienser

30 st
100 g vit choklad
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g rumstempererat smör
1 tsk honung
1 tsk mörk rom eller konc apelsinjuice
4 digestivekex
ev kakao

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

171

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 352 KJ / 84 kCal
Fett 6 g
Salt 5 g
Kolhydrater 8 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Tenans chokladtryfflar
Snapsbollar
Kryddig konjakstryffel
Jultryffel med apelsin
Tryffelägg