Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladtryffel

Ett charmigt recept på lyxig chokladtryffel som passar bra att servera till kaffet eller ge bort i present. Du gör tryffeln av bland annat mörk choklad och mjölkchoklad, smör och grädde. Oemotståndligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40 tryfflar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka choklad och smält i vattenbad tillsammans med smör. Koka upp grädde och salt.
  2. Koka socker och vatten till en ljusbrun caramelle i en kastrull, slå över grädden och låt koka ihop ca 5 minuter.
  3. Låt svalna i 10 minuter och häll sedan över chokladen och vispa ihop till en fin chokladkräm.
  4. Fodra en form med plastfilm, slå i chokladkrämen och ställ i kyl i 2 timmar.
  5. Skär i kuber, vänd runt i kakaopulver och toppa med lite havssalt före servering.

För alla

Tryffeln är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: vid behov kan mjölkfri choklad användas. Använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad och mjölkfritt matfett. Grädden kan bytas ut mot gräddeersättning av soja eller havre.

Ingredienser

Portioner: 40 tryfflar
  • 125 g mörk choklad 70%
  • 300 g mjölkchoklad 30%
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl kakao
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?