Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hannas pärontryffel

Hannas pärontryffel är sagolikt god! Choklad och päronkonjak är en oslagbar kombination. Festligt att servera efter en god middag eller som gåva till en kär vän.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädde. Hacka chokladen och tillsätt den.
  2. Ta kastrullen från värmen. Låt chokladen smälta helt. Rör ner smöret och tillsätt päronkonjaken.
  3. Häll upp i form och låt stelna i kylskåp. Det är lätt att skära lagom bitar när den stelnat. Eller forma små kulor med en sked och handen. Rulla dem i kakao eller florsocker.

För alla

Gluten- och äggfri. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Kyl handen med lite is så är det lättare att forma bollar.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 1,8 dl grädde
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g ljus choklad
  • ca 65 rumsvarmt smör
  • 0,8 dl päronkonjak
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer