Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Servera en lyxig mörk chokladkräm som efterrätt på nyårsafton! Den fylliga och smakrika chokladkrämen toppas med sötsyrlig frukt: honungsstekt ananas och passionsfrukt. Perfekt som glutenfri efterrätt till nyår.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Värm grädde och socker. Häll över chokladen och rör till en slät kräm.
  2. Vispa ner äggulorna och ställ kallt minst 3 timmar.
  3. Skala och skär ananasen i små tärningar. Stek tillsammans med honung och vatten i en panna tills ananasen mjuknar.
  4. Gröp ur passionsfrukten. Blanda med ananasen och ställ i kylen.
  5. Lägg upp chokladkrämen i djupa tallrikar och servera med frukten.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfri vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g mörk choklad (70%)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 2 rumsvarma äggulor
  • 1/2 ananas
  • 2 msk honung
  • 2 msk vatten
  • 2 passionsfrukter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer