Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

13
0
Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Servera en lyxig mörk chokladkräm som efterrätt på nyårsafton! Den fylliga och smakrika chokladkrämen toppas med sötsyrlig frukt: honungsstekt ananas och passionsfrukt. Perfekt som glutenfri efterrätt till nyår.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Ingredienser

4 portioner
150 g mörk choklad (70%)
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
2 rumsvarma äggulor
1/2 ananas (à ca 1000 g)
2 msk honung
2 msk vatten
2 passionsfrukter

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfri vispgrädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2442 KJ / 583 kCal
Fett 38 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Chokladmoussetårta
Budapestbakelse
Budapestrulle
Operabakelse
Påsktårta med hallon
Krämbulle