Chokladkräm med ananas och passionsfrukt
![Chokladkräm med ananas och passionsfrukt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191813/cf_259/chokladkram_med_ananas_och_passionsfrukt.jpg)
Servera en lyxig mörk chokladkräm som efterrätt på nyårsafton! Den fylliga och smakrika chokladkrämen toppas med sötsyrlig frukt: honungsstekt ananas och passionsfrukt. Perfekt som glutenfri efterrätt till nyår.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018
![Chokladkräm med ananas och passionsfrukt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191813/cf_259/chokladkram_med_ananas_och_passionsfrukt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
150 g mörk choklad (70%)
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
2 rumsvarma äggulor
1/2 ananas (à ca 1000 g)
2 msk honung
2 msk vatten
2 passionsfrukter
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfri vispgrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfri vispgrädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2442 KJ / 583 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater53 g
Protein6 g
Kommentarer