Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

12
0
Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Servera en lyxig mörk chokladkräm som efterrätt på nyårsafton! Den fylliga och smakrika chokladkrämen toppas med sötsyrlig frukt: honungsstekt ananas och passionsfrukt. Perfekt som glutenfri efterrätt till nyår.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Ingredienser

4 portioner
150 g
mörk choklad (70%)
2 1/2 dl
vispgrädde
1 msk
strösocker
2
rumsvarma äggulor
1/2
ananas (à ca 1000 g)
2 msk
honung
2 msk
vatten
2
passionsfrukter

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfri vispgrädde.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2442 KJ / 583 kCal
Fett 38 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept