Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
0
Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Servera en lyxig mörk chokladkräm som efterrätt på nyårsafton! Den fylliga och smakrika chokladkrämen toppas med sötsyrlig frukt: honungsstekt ananas och passionsfrukt. Perfekt som glutenfri efterrätt till nyår.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Chokladkräm med ananas och passionsfrukt

Ingredienser

4 portioner
150 g  mörk choklad (70%)
2 1/2 dl  vispgrädde
1 msk  strösocker
2   rumsvarma äggulor
1/2   ananas (à ca 1000 g)
2 msk  honung
2 msk  vatten
2   passionsfrukter

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad och laktosfri vispgrädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2442 KJ / 583 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater53 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Minipavlova med grillad ananas
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladterrin med mango och passionsfrukt
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad sweet panzanella
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Exotisk fruktsallad med söt limekräm
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokospannacotta med tropisk frukttopping
Betyg 4 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt med mandelkross
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga