Chokladsnittar

Betyg 4.1 av 5.378 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Chokladsnittar

Spröda och skurna chokladsnittar med pärlsocker är en stor favorit bland småkakor. Du blandar mjöl, socker, kakao och ägg till en deg som sedan delas i mindre bitar och penslas med ägg så att sockret ska fästa. Servera dina goda chokladsnitt som en av sju sorters kakor eller på egen hand – de är alltid uppskattade!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Chokladsnittar

Ingredienser

60 st
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 stort ägg
200 g rumsvarmt smör eller margarin

Pensling

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Jag gjorde nyss dessa recept och tycker inte de smakar något, vill gärna ha tips vad man kan göra till nästa gång för att få de att smaka mera?

    Ida

  • Skulle kanske varit bakpulver med??? Kan inte läsa det någonstans! Det är ju det såklart i andras recept..Tänkte inte på det då man litar på receptet ska stämma...

    Jeanette

  • Lagade receptet enligt givna storlekar, fick en väldigt torr deg som smulade en massa. Kakorna blev helt okej i konsistensen (så degen kanske skall vara smulig), men de smakar ingenting. Skall prova med mer kakao nästa gång, eller med ett helt annat recept.

    Daniel

  • Receptet stämmer! Om ni väger mjölet (60gx5), smöret och tar ett medelstort/stort ägg (minst 55g) så ska ni se att degen blir perfekt. Jag gjorde som ovan men med 4dl mjöl enligt era kommentarer men höll på att aldrig få rena händer..

    Hanna

  • använde hela mjölmängden trots kommentarer och tyckte det blev en jättefin deg, se till att smöret är riktigt mjukt bara så går det utan problem. snabba och goda kakor

    Klara

  • Tog 4dl vetemjöl istället för 4dl och adderade 1tsk bakpulver. Blev supergoda!

    Sabina

  • Kanske ett kryddmått bakpulver

    Inger

  • Följde receptet till punkt och pricka och kakorna blev så bra. Degen var väldigt följsam och lätt att baka ut. Tack! 😊

    Linda

  • För mycket mjöl i degen. Men roliga och lätta att baka!

    Camilla

  • Detta recept är inte ok. För mycket mjöl och för lite blött=Pulver. Tyvärr såg jag inte att 5dl mjöl är för mycket. Kommer inte att försöka igen.

    Ulf

Testa liknande recept

  • Kanelhjärtan på burk
    Betyg 3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Non stop chocolate-cookies
    Betyg 4.1 av 5.434 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladbröd med apelsin och lime
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mintchokladdrömmar
    Betyg 3.3 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdig kladdkaka
    Betyg 4.2 av 5.32659 personer har röstat
    Receptet har 401 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kladdkaka med mintsmak
    Betyg 3.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad