Chokladsnittar

Spröda och skurna chokladsnittar med pärlsocker är en stor favorit bland småkakor. Du blandar mjöl, socker, kakao och ägg till en deg som sedan delas i mindre bitar och penslas med ägg så att sockret ska fästa. Servera dina goda chokladsnitt som en av sju sorters kakor eller på egen hand – de är alltid uppskattade!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
28 stJag gjorde nyss dessa recept och tycker inte de smakar något, vill gärna ha tips vad man kan göra till nästa gång för att få de att smaka mera?
Ida
Skulle kanske varit bakpulver med??? Kan inte läsa det någonstans! Det är ju det såklart i andras recept..Tänkte inte på det då man litar på receptet ska stämma...
Jeanette
Lagade receptet enligt givna storlekar, fick en väldigt torr deg som smulade en massa. Kakorna blev helt okej i konsistensen (så degen kanske skall vara smulig), men de smakar ingenting. Skall prova med mer kakao nästa gång, eller med ett helt annat recept.
Daniel
Receptet stämmer! Om ni väger mjölet (60gx5), smöret och tar ett medelstort/stort ägg (minst 55g) så ska ni se att degen blir perfekt. Jag gjorde som ovan men med 4dl mjöl enligt era kommentarer men höll på att aldrig få rena händer..
Hanna
använde hela mjölmängden trots kommentarer och tyckte det blev en jättefin deg, se till att smöret är riktigt mjukt bara så går det utan problem. snabba och goda kakor
Klara
Tog 4dl vetemjöl istället för 4dl och adderade 1tsk bakpulver. Blev supergoda!
Sabina
Kanske ett kryddmått bakpulver
Inger
Följde receptet till punkt och pricka och kakorna blev så bra. Degen var väldigt följsam och lätt att baka ut. Tack! 😊
Linda
För mycket mjöl i degen. Men roliga och lätta att baka!
Camilla
Detta recept är inte ok. För mycket mjöl och för lite blött=Pulver. Tyvärr såg jag inte att 5dl mjöl är för mycket. Kommer inte att försöka igen.
Ulf