Chokladsnittar

Spröda och skurna chokladsnittar med pärlsocker är en stor favorit bland småkakor. Du blandar mjöl, socker, kakao och ägg till en deg som sedan delas i mindre bitar och penslas med ägg så att sockret ska fästa. Servera dina goda chokladsnitt som en av sju sorters kakor eller på egen hand – de är alltid uppskattade!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lagade receptet enligt givna storlekar, fick en väldigt torr deg som smulade en massa. Kakorna blev helt okej i konsistensen (så degen kanske skall vara smulig), men de smakar ingenting. Skall prova med mer kakao nästa gång, eller med ett helt annat recept.
Daniel
2025-07-06Receptet stämmer! Om ni väger mjölet (60gx5), smöret och tar ett medelstort/stort ägg (minst 55g) så ska ni se att degen blir perfekt. Jag gjorde som ovan men med 4dl mjöl enligt era kommentarer men höll på att aldrig få rena händer..
Hanna
2025-06-11använde hela mjölmängden trots kommentarer och tyckte det blev en jättefin deg, se till att smöret är riktigt mjukt bara så går det utan problem. snabba och goda kakor
Klara
2025-06-11