En ofantligt god och frestande chokladmoussetårta som smälter i munnen. Ovanpå tårtans underbara mandelbotten finner du både en mörk och smakrik chokladmousse och en romspetsad vit chokladmousse.
Ingredienser
8 portioner
Botten
200
g
mandelmassa
1
ägg
1
äggvita
1
msk
kakao
Mörk mousse
150
g
mörk choklad (typ block)
3
ägg
1
dl
vispgrädde
Vit mousse
150
g
vit choklad (typ block)
2
msk
rom eller punch
1
äggula
1
dl
vispgrädde
Garnering
chokladkaffebönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
26
9 st
Kommentarer
Cecilia
2008-11-02
Mycket uppskattad då jag hade med denna tårta på fredagsfikat! Min blev betydligt snyggare än på bilden då jag tog en gaffel och "drog runt" så att mousserna blandade sig.
Lena
2008-03-15
Hade mandelmassa i kylen och fick för mig att baka något på den. Hittade det här receptet och det var verkligen en fullträff!
Underbart god tårta, rena proffsbakverket. Den kommer att bakas flera gånger när vi får gäster!
Therese
2006-08-08
En helt underbar tårta. Den bästa jag bakat enligt maken. Serverade passerade hallon till och det blev verkligen pricken över i:et.
Kommentarer
Cecilia
2008-11-02Mycket uppskattad då jag hade med denna tårta på fredagsfikat! Min blev betydligt snyggare än på bilden då jag tog en gaffel och "drog runt" så att mousserna blandade sig.
Lena
2008-03-15Hade mandelmassa i kylen och fick för mig att baka något på den. Hittade det här receptet och det var verkligen en fullträff! Underbart god tårta, rena proffsbakverket. Den kommer att bakas flera gånger när vi får gäster!
Therese
2006-08-08En helt underbar tårta. Den bästa jag bakat enligt maken. Serverade passerade hallon till och det blev verkligen pricken över i:et.