Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladmousse med mango, passionsfrukt och kokosflarn

Hemlagad chokladmousse på mörk choklad med mango och passionsfrukt är en favorit till efterrätt. Smält chokladen och rör ner äggula och vispad grädde, klicka moussen över mangon och toppa med resten av frukten. En rik, mörk chokladmousse som går lätt att göra själv till dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mousse: Skala och skär mangon i tärningar, eller tina den frysta. Lägg hälften av mangon i fyra glas eller koppar.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikron.
  3. Vispa grädden tillsammans med florsockret.
  4. Rör i en äggula i taget i chokladen. Vänd sen ner grädden, lite i taget.
  5. Klicka moussen över mangon. Låt moussen stå någon timme i kylen till serveringen.
  6. Dela passionsfrukten och skrapa ur och toppa moussen med kärnorna och resten av mangon. Servera med kokosflarn.
  7. Flarn (4 port ger ca 20 st): Sätt ugnen på 200°C.
  8. Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Blanda ner ägg och vetemjöl och rör till en deg. 
  9. Fyll en spritspåse med degen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Spritsa ut kakor ca 1 cm breda och 12-15 cm långa.
  10. Grädda ca 2 minuter. Ta ut plåten och strö kokosen på flarnen. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
  11. Låt dem kallna på plåten eller ett galler.

För alla

Chokladmoussen är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör moussen laktosfri: vid behov, använd mjölkfri choklad. Använd laktosfri grädde.
Gör moussen mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad. Byt ut grädden mot vispbart havre-, soja- eller risalternativ.
Flarnen innehåller ägg.
Gör flarnen glutenfria: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör flarnen laktosfria: använd laktosfritt matfett.
Gör flarnen mjölkproteinfria: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad enbart för chokladmoussen (kakorna ej inräknade).

Ingredienser

Portioner: 4
Chokladmousse med mango och passionsfrukt
  • 2 mogen mango eller fryst mango i bitar (1-2 färsk mango motsvarar 250 g fryst)
  • 100 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 2 rumstempererade äggulor
  • 2 passionsfrukter
Kokosflarn
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
  • 3 msk kokos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2155 kJ / 515 kCal