Hemlagad chokladmousse på mörk choklad med mango och passionsfrukt är en favorit till efterrätt. Smält chokladen och rör ner äggula och vispad grädde, klicka moussen över mangon och toppa med resten av frukten. En rik, mörk chokladmousse som går lätt att göra själv till dessert.
Chokladmoussen är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör moussen laktosfri: vid behov, använd mjölkfri choklad. Använd laktosfri grädde.
Gör moussen mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad. Byt ut grädden mot vispbart havre-, soja- eller risalternativ.
Flarnen innehåller ägg.
Gör flarnen glutenfria: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör flarnen laktosfria: använd laktosfritt matfett.
Gör flarnen mjölkproteinfria: använd mjölkfritt matfett.
Näringsberäkningen är beräknad enbart för chokladmoussen (kakorna ej inräknade).
Har du lagat receptet?
Kommentar
Olivier
2019-12-13Konstigt att inga äggvitor vispas i en chokladmousse...