Chokladmousse med mango, passionsfrukt och kokosflarn

15
1
Chokladmousse med mango, passionsfrukt och kokosflarn

Hemlagad chokladmousse på mörk choklad med mango och passionsfrukt är en favorit till efterrätt. Smält chokladen och rör ner äggula och vispad grädde, klicka moussen över mangon och toppa med resten av frukten. En rik, mörk chokladmousse som går lätt att göra själv till dessert.

Chokladmousse med mango, passionsfrukt och kokosflarn

Ingredienser

4 portioner

Chokladmousse med mango och passionsfrukt

1 - 2 mogen mango eller fryst mango i bitar (1-2 färsk mango motsvarar 250 g fryst)
100 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
2 rumstempererade äggulor
2 passionsfrukter

Kokosflarn

50 g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g)
3 msk kokos

För alla

Chokladmoussen är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör moussen laktosfri: vid behov, använd mjölkfri choklad. Använd laktosfri grädde.
Gör moussen mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad. Byt ut grädden mot vispbart havre-, soja- eller risalternativ.
Flarnen innehåller ägg.
Gör flarnen glutenfria: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör flarnen laktosfria: använd laktosfritt matfett.
Gör flarnen mjölkproteinfria: använd mjölkfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad enbart för chokladmoussen (kakorna ej inräknade).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Olivier

2019-12-13

Konstigt att inga äggvitor vispas i en chokladmousse...

Näringsvärde per portion

Energi 2155 KJ / 515 kCal
Fett 34.5 g
Kolhydrater 45.1 g
Protein 5.3 g
Läs mer om näringsvärden