Vuxen, lättfixad mousse på mörk choklad, ägg och grädde – för svårare än så behöver det inte vara! Spritsa ut på tallrikar och bjud med sockerrullade tranbär. Knäckflarnen till bakas med mandelmjöl så hela desserten passar även den som inte tål gluten.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2013
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Välj laktosfria produkter av vispgrädde, smör och mjölk.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2022-02-04Misslyckades kapitalt med chokladmoussen. Den blev hård och inte alls krämig och len. Blev dessutom superstabbig. Nä. Jag får leta efter annat recept. Vet tyvärr inte vad som gick fel.
Veronica
2020-12-29Kan jag förbereda moussen dagen innan och förvara den i kylen över natten?