Chokladmousse med knäckflarn och frostade tranbär

Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
2
Chokladmousse med knäckflarn och frostade tranbär

Vuxen, lättfixad mousse på mörk choklad, ägg och grädde – för svårare än så behöver det inte vara! Spritsa ut på tallrikar och bjud med sockerrullade tranbär. Knäckflarnen till bakas med mandelmjöl så hela desserten passar även den som inte tål gluten.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Chokladmousse med knäckflarn och frostade tranbär

Ingredienser

6 portioner

Chokladmousse

300 g  mörk choklad (70 % kakaohalt)
5 dl  vispgrädde
4   rumsvarma äggulor

Knäckflarn

1 dl  skållad sötmandel
50 g  smör
1/2 dl  socker
1 msk  honung
2 msk  mandelmjöl
2 tsk  mjölk

Frostade tranbär

1   paket frysta tranbär (à 225 g)
1 dl  socker

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Välj laktosfria produkter av vispgrädde, smör och mjölk.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Se till att äggulorna är rumsvarma när de blandas med den smälta chokladen. Om chokladmoussesmeten trots allt spricker kan man vispa den slät med en mixerstav.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Misslyckades kapitalt med chokladmoussen. Den blev hård och inte alls krämig och len. Blev dessutom superstabbig. Nä. Jag får leta efter annat recept. Vet tyvärr inte vad som gick fel.

Anna

2022-02-04

Kan jag förbereda moussen dagen innan och förvara den i kylen över natten?

Veronica

2020-12-29

Testa liknande recept

Mandelkaka med lingon
Betyg 3.3 av 5.
161 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Semmelkladdkaka
Betyg 3.4 av 5.
412 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtspuckar med mandel och citron
Betyg 3.2 av 5.
130 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macarons
Betyg 3.5 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelbars
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmusslor
Betyg 4.6 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga