Chokladmousse med knäckflarn och frostade tranbär

24
2
Chokladmousse med knäckflarn och frostade tranbär

Vuxen, lättfixad mousse på mörk choklad, ägg och grädde – för svårare än så behöver det inte vara! Spritsa ut på tallrikar och bjud med sockerrullade tranbär. Knäckflarnen till bakas med mandelmjöl så hela desserten passar även den som inte tål gluten.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Chokladmousse med knäckflarn och frostade tranbär

Ingredienser

6 portioner

Chokladmousse

300 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
5 dl vispgrädde
4 rumsvarma äggulor

Knäckflarn

1 dl skållad sötmandel
50 g smör
1/2 dl socker
1 msk honung
2 msk mandelmjöl
2 tsk mjölk

Frostade tranbär

1 paket frysta tranbär (à 225 g)
1 dl socker

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Välj laktosfria produkter av vispgrädde, smör och mjölk.
Innehåller mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Se till att äggulorna är rumsvarma när de blandas med den smälta chokladen. Om chokladmoussesmeten trots allt spricker kan man vispa den slät med en mixerstav.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Anna

2022-02-04

Misslyckades kapitalt med chokladmoussen. Den blev hård och inte alls krämig och len. Blev dessutom superstabbig. Nä. Jag får leta efter annat recept. Vet tyvärr inte vad som gick fel.

Veronica

2020-12-29

Kan jag förbereda moussen dagen innan och förvara den i kylen över natten?

Testa liknande recept

Mandelkaka med lingon
Semmelkladdkaka
Mandelbars
Macarons
Mandelmusslor