Chokladmousse med avokado

Prova denna fluffiga veganska chokladmousse gjord på avokado. En supersnabb och enkel dessert som garanterat kommer att göra succé hos gästerna! Toppa med kakaonibs eller hackad choklad, blåbär och puffad quinoa eller nötter. Servera gärna tillsammans med vispad kokosgrädde!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1077 KJ / 258 kCal
Fett14 g
Salt0.02 g
Kolhydrater10 g
Protein3.5 g
Kommentarer
9 stJättegott! Hade lite vaniljkvarg och hallon till och det var toppen!
Jessica
Fantastiskt lyxig dessert för smaklökarna och så enkelt att göra.
Jessica
De där var bland de äckligaste jag ätit
Jennie
Jag använde fryst avokado 😀. Tinade den först såklart. Det blev super 👍
Danijela
Går det att använda fryst avokade?
Kristina
Hej Kristina! Det ska gå bra och som sagt, tina den först. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej, jag undrar om man kan förbereda den dagen före?
Carina
När jag läser om kokosolja så skriver vissa att den är väldigt nyttig, medan andra skriver att det är rena giftet. Vad är sanning? Vad jag förstod så är kokosoljan inte farlig trots att den består av mycket mättat fett för att fettet är uppbyggt av MCT. Kan ni svara på den saken?
Anette
Hej Anette! Tack för din fråga. Kokosfettet har ju varit i ropet ett tag nu och massor av information om det cirkulerar, både sådan som hissar och sådan som dissar. Kokosolja består mycket riktigt av en stor andel mättat fett, varav en stor del s k MCT-fett. MCT-fettet har den fördelen att det lite lättare och snabbare än annat mättat fett från t ex mejeriprodukter, kan omvandlas till energi vilket gör det bättre inför exempelvis träning. Det kan också ha andra positiva effekter som att det i mindre utsträckning än annat mättat fett lagras i fettväven samt att det kan ha en positiv påverkan på HDL-kolesterolet (det ”goda” kolesterolet). Men, kokosfettet kan inte bara hyllas för det ha också sina negativa egenskaper; det består trots allt av en stor andel mättat fett vilket vi bör minska intaget av, dessutom kan det öka LDL-kolesterolet (det ”onda” kolesterolet) och det har inte bevisats att det har de egenskaper som det ibland tillskrivs, som att det skulle vara antibakteriellt. Så, sammanfattningsvis, det är klokt att variera fetterna och att de i större utsträckning kommer från omättade fettsyror som finns i exempelvis fet fisk, nötter och vegetabiliska oljor (olivolja, rapsolja). Att äta mättat fett ibland är inte farligt. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Mycket gott och väldigt enkelt att göra. Kommer att göra den fler gånger.
Carola
Vad kan man ersätta kokosolja med för det är mättad fett?
Peter
Hej Peter! Blir nog svårt att ersätta kokosoljan. Det bästa är nog att utesluta helt i så fall. Är mest för smaken och att den ska stelna lite. Omättat fett stelnar inte på samma sätt. Hälsningar Michelle
ICA-köket