Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladmousse av vit choklad

Recept på riktigt lyxig och annorlunda chokladmousse av vit choklad. Den vita chokladmoussen gör du av grädde, vit choklad, ägg och kvarg eller kvarg. Häll upp i glas och låt stå kallt innan du serverar med färska bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  2. Rör ner kvarg gourmet och sist grädden.
  3. Häll upp moussen i ca 8 små glas (för 8 port) och låt stå i kylen i ca 1 timme. Kan serveras med färska bär.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl grädde
  • 150 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg gourmet
  • ev färska bär
Lägg till i inköpslistan