Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladmarmelad

Björnbär och choklad är en utsökt smakkombination. Inte minst tillsammans i en god marmelad, nykokt eller färdigköpt, till ost och kex eller scones. Den går även bra att använda hallonmarmelad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka chokladen.
  2. Värm marmeladen i en kastrull.
  3. Rör ner chokladen och fortsätt röra tills all choklad har smält.
  4. Häll upp på väl rengjord glasburk. Låt svalna.
  5. Servera chokladmarmeladen till ost och kex eller på scones.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 burk
  • 100 g mörk choklad
  • 2 1/2 dl nykokt eller färdig björnbärsmarmelad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4416 kJ / 1056 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept